spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Birdal`ın ‘ DÜNYA AIM GÜNÜ ‘ Mesajı

Seçtiklerimiz

Kutlama mesajında Sayın BİRDAL,

“Hava Seyrüsefer Hizmetleri kapsamında yer alan “Havacılık Bilgi Yönetimi” (AIM)`in uçuş operasyonları esnasında üstlenmiş olduğu sorumluluk çok önemlidir.

Uluslararası Hava Seyrüseferinin güven, kalite, verimlilik ve etkinliği için gerekli olan bilgi akışı tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Ülkemizde de Havacılık Bilgi Birimleri’nce (AIS-FIC-NOTAM-AFTN Ofisleri tarafından) yerine getirilmektedir.

Bilgi olmazsa uçuşun da yapılamayacağı anlayışından hareket eden Havacılık Bilgi Yönetim Birimlerimiz, Havacılığın bilgi bankası özelliğini taşımakta olup, gerek uçucu personele gerekse uçuşu yerden yönlendiren personele uçuş güvenliğine etki edebilecek  her tür bilgiyi temin etmekle yükümlüdür.

Hava trafiğin her geçen gün artması ve  uçaklarda son teknolojilere dayalı sistemlerin geliştirilmesi ile havacılık bilgilerine olan ihtiyaçlar artmıştır. Havacılık Bilgileri’nin uçuşun tüm aşamalarını desteklemesi, uçuş sonrasında verilerin saklanması ile ECAC Hava Sahası’ndaki operasyonların güvenilirliğinin artırılması gerekliliği esas kılınmıştır. Değişim ve standardizasyonun geliştirilmesi, ortak değerlerin kullanımı, teknolojik yenilikler ve entegrasyon gibi faktörler Havacılık Bilgileri’nin akışına hız, kalite ve güvenceyi kazandırmıştır.

 

Bu anlamlı gün vesilesi ile, gece gündüz demeden günün 24 saati Havacılık Bilgi Yönetimini en etkin bir şekilde kullanan, uçuş güvenliğinin sağlanmasında önemli rolü olan  AIM personelinin 15 Mayıs Dünya AIM gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

 

Orhan BİRDAL

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı

Ve Genel Müdür

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika