spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Artemis-I misyonu, 25 günlük “Ay’a gidip gelme görevi” sona eriyor

Seçtiklerimiz

Uzmanlarla birlikte Artemis I görevinin özeti ve güncellemesi

Artemis I misyonunun sona ermesinden iki gün önce medya temsilcileri, Artemis I misyonu, Avrupa Servis Modülü ve Orion uzay aracına Avrupa katkısı konusunda uzmanlarla 9 Aralık Cuma günü TSİ 17.00’de çevrimiçi düzenlenecek.

ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden 16 Kasım’da fırlatılan Artemis I misyonu, şu anda 25 günlük “Ay’a gidip gelme görevi”ni gerçekleştiriyor.

Artemis I test uçuşu mürettebatsız gerçekleşiyor olsa da, kendisinden sonra gelecek dört Avrupa Hizmet Modülü’nün üretimi 10 Avrupa ülkesinden 20 şirket tarafından teslim edilen donanımla Avrupa Uzay Ajansı için Airbus’ın Bremen’deki tesislerinde başlamış bulunuyor.

Görev boyunca, ESA’nın Hollanda’daki teknik merkezi ESTEC’de bulunan personel, NASA’nın Houston, ABD’deki Johnson Uzay Merkezi’ndeki ana görev kontrolüne Avrupa Hizmet Modülü hakkında uzmanlık ve derinlemesine bilgi sağlamak için hazır bulunuyor.

Artemis I görevi, ABD’nin California kıyılarında Pasifik Okyanusu’nda  aracın suya inmesi ile son bulacak. Avrupa Servis Modülü, Orion mürettebat modülünün suya inmesinden kısa bir süre önce atmosferde zararsız bir şekilde ayrılacak ve yanarak yok olacak.

Program (TSİ)

17:00 Konuşmacıların kısa tanıtımı ve ardından görev güncellemesi

17:10 CET Soru-Cevap

17:45 CET Program sonu


Katılımcılar

David Parker, ESA İnsan ve Robotik Keşif Direktörü

Ralf Zimmermann, Airbus Ay Programları ve Orion Avrupa Hizmet Modülü Başkanı

Philippe Deloo, ESA ESM Program Yöneticisi

Matthias Gronowski, Airbus Orion ESM Baş Mühendisi

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika