spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Almatı Havalimanı 13 Ocak’ta açılıyor

Seçtiklerimiz

Rus TASS haber ajansı Kazakistan’daki Almatı Havalimanı 19 Ocak’a kadar kapalı kalacağını duyurduktan sonra düzeltme yayımlayarak 13 Ocak’ta açılacağını söyledi.

Almatı Havalimanı’nı işleten TAV’ın CEO’su Sani Şener, daha önce Bloomberg HT’ye yaptığı değerlendirmede Kazakistan’da geri çekilmelerini gerektirecek bir durum olmadığını, iki-üç yıl içinde toplamda 200 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söylemişti.

Rus TASS haber ajansı Kazakistan’daki Almatı Havalimanı 19 Ocak’a kadar kapalı kalacağını duyurduktan sonra düzeltme yayımlayarak 13 Ocak’ta açılacağını söyledi.

Son günlerde yaşanan siyasi krizle gündeme gelen Kazakistan’da Almatı Havalimanı’nı işleten TAV’ın CEO’su Sani Şener, Kazakistan’da geri çekilmelerini gerektirecek bir durum olmadığını, iki-üç yıl içinde toplamda 200 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söylemişti.

Şener Bloomberg HT yayınına katılarak Kazakistan’daki durumu ve yatırımları üzerindeki etkisini değerlendirmişti. Tüm personellerinin güvende olduğunu ve devamlı iletişim halinde oldularını belirten Şener, “Olayları başladığı andan itibaren sıkı temas halindeyiz.

Arkadaşlarımızın hepsi güvende o anlamda herhangi bir sorun yok. Havalimanı işgal edildi ve terminalde bayağı bir vandalizm yaşandı. Sonrasında polis ve askerin ciddi müdahalesi sonrası çıkarıldılar.

İlk iki gün gösterilerin barışçıl olabileceği düşüncesiyle askerin ve polisin müdahalesi azdı ama şimdi çok ciddi şekilde müdahale ediliyor.” diye konuşmuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika