spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Çarşamba, 23 Ekim 2024

Alanya’nın beklediği gün geldi

Seçtiklerimiz

Corendon’un 189 kişilik Boeing 737-800 tipi charter uçağının bugün Gazipaşa’ya inmesini bekliyoruz. Ancak, uçağın ineceği ana kadar herkes yine bir hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyor. Çünkü, daha önce Corendon ve Pegasus’a da iniş izni verilmiş, ancak son anda izinler iptal edilmişti.

Eğer bir engelle karşılaşılmazsa, Antalya Havalimanı’ndaki monitörlerde uçuş kodu ‘CAİ 2012’ olacak. Uçak, saat 10.00’da 189 yolcusuyla Antalya’dan havalanacak ve 10.30’da Gazipaşa Havalimanı’na inecek. Corendon uçağı, Gazipaşa’dan saat 17.00’de havalanarak Antalya Havalimanı’na inecek. Dönüşe ilişkin uçuş kodu ise ‘CAİ 2013’ olacak. 737-800, Transavia’nın 149 kişilik 737-700 tipi uçağının ardından Gazipaşa’ya inen en büyük uçak olacak.

KOKPİTTE İKİ KAPTAN PİLOT OLACAK

TARİHİ uçuşu yapacak olan Corendon uçağının kokpitinde birinci kaptan pilot Erhan Bayram ile ikinci kaptan pilot Sümer Kütük olacak. Bu uçuşta ikinci kaptan pilot olarak görev yapacak olan Kütük’ün de aslında birinci kaptan pilot olduğu, ilk uçuş nedeniyle görevlendirildiği bildirildi. Uçakta 150 Hollandalı yolcunun yanı sıra Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim öncülüğünde 20 Alanyalı ve Gazipaşalı gazeteci de bulunacak.

GAZİPAŞA Havalimanı’na inişine yıllardır izin verilmeyen, charter tipi uçakların çoğunluğunu oluşturan Boeing 737-800 tipi uçak için Corendon firması ilk uçuşunu bugün saat 10.00’da gerçekleştirecek. Daha önce Corendon ve Pegasus’a da iniş izni verilmiş, ancak son anda izinler iptal edilmişti. Uçuş izninin verilmesi Alanya’da memnuniyetle karşılanırken, bir yandan da "Acaba bu uçuş da iptal edilir mi?" endişesi yaşanıyor. Alanya’nın tek dileği, inişin sorunsuz gerçekleşmesi.

İKİ KAPTAN PİLOT İNİŞ YAPACAK

Öte yandan uçağı indirecek olan kaptan pilotların isimleri de açıklandı. Açıklamaya göre 1. Kaptan Pilot Erhan Bayram, 2. birinci Kaptan Pilot ise Sümer Kütük olacak. Uçuşun, 189 yolcu kapasiteli ilk charter uçuşu olması sebebiyle iki birinci kaptan pilot uçuşu gerçekleştirecek. Corendon’un Hollanda’daki patronu ve iniş izninin mimarı Atilay Uslu, bu ilk uçuştan sonra sezon boyunca 189 kişilik uçaklarla charter seferlerine devam etmeyi planladıklarını belirtti.

İLK UÇAĞIN 20 YOLCUSU GAZETECİ

SHGM’den alınan izin sonrasında Corendon’un  Boeing 737-800 tipi charter uçağının bu sabah saat 10.30’da Gazipaşa’ya inmesi bekleniyor. İlk charter uçağında Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim öncülüğünde 20 Alanyalı ve Gazipaşalı gazeteci de bulunacak. Uçakta yer alacak gazetecilerin isimleri şöyle: Mehmet Ali Dim, Servet Sipahioğlu, Mehmet Ali Gürses, Rıza Yanık, Gaye Coşkun, Ferit Kesen, Mustafa Sucu, Teoman Eriş, Hüseyin Kalaycı, Tolga Şilil, Tolga Kaynar, Mehmet Çelik, Ahmet Tunç, Metin Erdem, Mesut İlhan, Engin Anak, Adem Tekin, Ahmet Mervan Taş, Yakup Kocabaş, Ali Doğan.

BELEDİYE’DEN DAVET

Alanya Belediyesi, dün vatandaşlara gönderdiği SMS’te "4 Nisan Çarşamba (Bugün) saat 10.30’da Corendon Havayolları’na ait 737-800 uçağı Gazipaşa Havalimanı’na ilk inişini gerçekleştirecektir. Halkımız davetlidir" dedi.

SAS DA UÇACAK

Öte yandan SAS Scandinavian Havayolları 2012 Yaz döneminde kısa bir süre için Antalya ve Alanya’dan Oslo’ya direkt olarak uçuşlar gerçekleştireceği de öğrenildi. Bilet satışları başlayan uçuşların doluluk oranlarına göre değişecek olan fiyatları ise 123 Euro’dan başlıyor. SAS Havayolları’nın 35 tane büyük gövdeli uçağı bulunuyor ve 38.6 milyon yolcusu bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika