spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Airbus’ın ‘Yeşil Dalga’sı  büyüyor

Seçtiklerimiz

Haber Merkezi @ Air News Times

       

Uçak üreticisi Airbus, Birleşmiş Milletler Biyolojik Farklılık üzerindeki Anlaşma (CBD) için verdiği desteği büyüttü. Bu, 2008’den beri dünyadaki geniş yaşam çeşitliliği hakkında gençleri bilgilendirmeye yardım eden şirkete küresel ulaşım sağlıyor.

       

Duyuru, Partilerin 10. Buluşmasının yan hattından, Aichi, Japonya’daki Biyolojik Çeşitlilikteki Anlaşma’ya geliyor. Kıdemli Airbus temsilcileri, koruma ve biyolojik çeşitliliğin devamı konusunda yeni hedeflerin belirlenmesi için 190’dan fazla ülkeden gelen 10.000 delegenin katıldığı dönüm noktasındaki CBD’nin misafirleri konumundalar.

       

       

CBD’nin Yönetici Sekreteri Dr. Ahmed Djoglaf ve Ohler, Yeşil Dalga’ya geri dönüşte küresel ulaşımı kullanmada Airbus’a katılmakta diğerlerini teşvik edeceklerini umuyorlar. CBD’nin girişimi, özellikle 22 Mayıs’taki Biyolojik Çeşitlilik Ulusal Günü’nde dünyadaki hayatı kutlamak için gençleri yüreklendiriyor. Kutlama dünyanın zaman kuşağından geçtikçe, “Yeşil Dalga”nın ve tüm gezegen çevresinde doğudan batıya olan aktivitenin farkındalığını sağlıyor. Bu yıl çok özel, çünkü; 2010 yılı, AB tarafından Biyolojik Çeşitliliğinin Ulusal Yılı olarak belirlendi.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika