Tunceli’de insansız hava aracı ANKA’nın keşif ve gözetleme uçuşunda PKK’lıların yerlerini tespit etmesi sonucu bu bölgeler Kobra helikopter tarafından bomba yağmuruna tutuldu.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından üretilen Türk İHA’sı olan ve geçen hafta Elazığ’da hizmete sokulan ANKA, Tunceli’de kırsalında uçuş gerçekleştirdi. Kentin dağlık bölgesinde keşif ve gözetleme uçuşu yapan ANKA, Munzur Vadisi içindeki yerleşim yerlerinin bulunmadığı Bali Deresi ile Venk Köprüsü arasındaki bölgede canlı tespit ederek, koordinatları Elazığ’daki 8’inci Kolordu Komutanlığı’na bildirildi.
Elazığ’a aktarılan koordinatlar anında Tunceli Jandarma Komutanlığı’ndaki birliklerle paylaşılmasıyla, bölgeye 2 Kobra tipi taarruz helikopteri sevk edilerek, koordinatları belirlenen bölgeyi yoğun ateş altına aldı. Yaklaşık bir saat süren bombalandırmanın ardından yarın sabah bölgeye kara birliklerin de sevk edileceği öğrenildi.




