spot_imgspot_img
12.3 C
İstanbul
Salı, 21 Ekim 2025

Kotil: 120 bin yolcu hedefliyoruz

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Marmara Grubu Vakfı’nın düzenlediği, İpek Yolu’nun enerji kavramıyla birlikte ele alındığı ve 40 ülkeden üst düzey yöneticilerin katıldığı "18. Avrasya Ekonomi Zirvesi"nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de havacılık sektörünün GSMH içinde büyük yer aldığını söyledi.

 

Şu anda bu payın yüzde 6 olduğunu anımsatan Kotil, gelecekte bunun yüzde 7’ye yükselmesinin beklendiğini aktardı.
 
Temel Kotil, Türk havacılığında, Türkiye’nin diğer ülkelere nazaran çok iyi bir gelişme gösterdiğine işaret ederek, şunları söyledi:
 
"Son yıllarda Türkiye’de havacılığa ve havaalanlarına yapılan yatırımlar arttı. THY olarak çok hızla ve istikrarlı şekilde geliştik. Aslında geçmişte büyük hava şirketi olarak bilinen hava şirketleri bugün o kadar büyük sayılmamakta. THY ise büyük bir gelişme gösterdi, diğer havacılık şirketlerinin büyümesinden daha güçlü bir büyüme gösterdi. Büyük hava şirketlerinden daha fazla yere uçuyoruz, bu bizim gelecekte onları geçebileceğimizi gösteriyor. Biz bu konuya yatırım yapıyoruz."
 
Dünyada gücün batıdan doğuya doğru kaydığına işaret eden Kotil, "Önümüzdeki dönemde 120 bin yolcu hedefliyoruz" diye konuştu.

İlgili Makaleler

- AJET -spot_imgspot_img

Son Dakika