Ancak uygulama için her uçağın model ve teknik özelliklerine göre gözden geçirilip test edilmesi gerekiyor.
Eğer söz konusu karar İsrail Havayolları El-AL yönetimi tarafından da onaylanırsa, taşınabilir elektronik cihazları ‘Uçak Modu’na almaya gerek kalmayacak.
İsrail Sivil Havacılık Otoritesi, gerekli teknik ekipmanın sağlanmasından sonra uçaklarda Wi-Fi hizmetinin de verilebileceğini belirtti.
Ancak yolcuların yerel bir ağ kullanarak internete çıkması ve uçuş boyunca online olması için uçakta bir Wi-Fi olması gerekiyor.
Uçaklarda Wi-Fi, uçak ile yörüngedeki haberleşme uyduları arasında sağlanan çok yüksek frekanslı kanallar sayesinde gerçekleşiyor.
EL-AL uçaklarında taşınabilir cihazların uçak modu dışında kullanılması izni benzer kararların Avrupa havacılık otoritesi EASA (European Aviation Safety Agency) ve ABD havacılık otoritesi FAA’nın (Federal Aviation Administration) benzer kararlara imza atması sonrası geldi.




