Mevcut terminal binasının 5 kat büyüklüğünde inşa edilen Konya Havalimanı yeni terminal binasında; düzenlenmiş eski otoparka ilave olarak, 280 araçlık yeni otopark, 5 bagaj konveyörü, 210 metrekarelik VIP salonu ile restaurant ve çok amaçlı salonlar yer alacak.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürümüz Orhan Birdal, İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Erhan Ümit Ekinci ile birlikte Konya Havalimanı`nın yeni terminal binası inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
5 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan Konya Havalimanı terminal binasının kapasitesinin, 2012 Ağustos ayında başlayan çalışmalarla 23 bin 640 metrekareye çıkarılmasının planlandığını ifade eden Genel Müdürümüz Birdal, "Konya Havalimanı yeni terminal binasında inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Konya yakında yeni terminalden dünyaya kanat açacak. Mevlana diyarına yakışan bu eser hayırlı olsun. DHMİ Konya ailesi mensuplarına ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler" dedi.
Ocak 2014`te hizmete girmesi planlanan terminal binası için 45 milyon TL`lik harcama yapılacağını belirten Birdal, “Sadece terminal binasında değil apronda da çalışmalar yapıldı. Daha önce 2 uçak kapasiteye sahip olan apronda yapılan çalışmalar ile kapasitesi 8’e çıkarılmıştır” dedi.




