spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Rusya, Libya’da iki ayda iki uçak kaybetti

Seçtiklerimiz

AFRICOM İstihbarat Direktörü Tuğamiral Heidi Berg, uçağın düşürüldüğü tarihleri ​​açıkladı.
 
İlk MiG-29’un 28 Haziran 2020’de Libya liman kenti Sirte yakınlarında düşürüldü.
 
İkincisi ise 7 Eylül 2020’de düşürüldü dedi.
 
Her iki uçak da, Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri pilotları tarafından değil, muhtemelen Rusya’ya gayri resmi bağlı Wagner paralı birlikleri tarafından kullanılıyordu. .
 
7 Eylül tarihinde internette, çekildiği tarih bilinmeyen "uçağı düşürülmüş bir pilotun" kurtarılışını gösteren bir video düştü. Medya, uçak enkazı ve yangın/duman olmadığı için, bu görüntüyü bir arama kurtarma operasyonu olarak yorumlayarak çok üzerinde durmadı.
 
ABD ordusunun istihbaratına göre Mayıs 2020’den bu yana Libya’da, darbeci general Halife Hafter Ordusu’nu destekleyen en az 14 farklı Rus uçağı bulunuyor. Hafter güçleri, BM destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne karşı savaş açmış durumda.
 
Haziran ayının sonunda, bazı isimsiz web sitelerinde gerçekten de bir MiG-29’un Libya gökyüzünde vurulduğuna dair haberleryer almıştı, fakat kaynak belirtilmediği için, haerler gündemde kendine yer bulamadı.
 
İsimsiz bir pilotun yer aldığı bir video, herhangi bir uçağın düşürüldüğüne inanmak için yeterli görülmemişti.
 
AFRICOM, Suriye’deki Humeymim hava üssünden getirilen ve doğu ve orta Libya’daki birkaç hava alanına yerleştirilen Rus uçaklarının fotoğraf ve vidolarını yayınlamıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika