spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Özbekistan biometrik pasaportlar vermeye başladı

Seçtiklerimiz

Yeni pasaportların Kasım ayı itibariyle pilot bölge olarak ilan edilen başkent Taşkent’te verilmeye başlandığı bildirildi. Pasaportlar, diplomatik, genel ve hususi olmak üzere üç türden oluşuyor. Şimdilik sınırlı verilen yeni pasaportların dağıtımına gelecekte ülke genelinde başlanılacak. Taşkent’teki deneme amaçlı uygulamada her gün ortalama 50 kişiye pasaport verildiği belirtildi
 
Yeni pasaportlar öncelikle bakanlık ve teşkilat mensupları ile daha çok yurtdışı bağlantılı çalışanlara veriliyor. Özbekistan’ın biyometrik pasaport projesinin yaklaşık 75 milyon euroya mal olması bekleniyor. Pasaportların dağıtımı iki aşamada yapılacak: 2011’deki ilk aşamada ağırlıklı olarak bakanlık ve ilgili teşkilat mensuplarına verilecek. 2012-2015 aralığındaki ikinci aşamada ise pasaport alma şartlarına haiz tüm vatandaşlara verilecek.Yeni pasaportun maliyeti ise yaklaşık 32 bin soma (yaklaşık 18 dolara) mal olacak.
 
Özbekistan vatandaşlarının kullandığı eski pasaport ve Özbekistan vatandaşı olmayanların ülke içinde kullandığı kimlik belgelerinin geçerlilik süresinin 31 Aralık 2015 itibariyle sona erecek. 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika