spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Havayolu İttifaklarının Olağanüstü Destek Çağrısı

Seçtiklerimiz

Üye havayolları adına, One World, SkyTeam ve Star Alliance olmak üzere üç küresel havayolu ittifakı ortaklaşa hükümetleri ve paydaşları COVID-19 pandemisi arasında küresel havayolu endüstrisinin karşılaştığı eşi görülmemiş zorlukları hafifletmek için harekete geçmeye çağırıyor.

 

COVID-19’un havayolu endüstrisi üzerindeki etkisi önemlidir, IATA küresel yolcu havayolları için 113 milyar dolar gelir kaybı tahmin etmektedir. Etkinin, havayolu endüstrisini destekleyen değer zinciri boyunca dalgalanma etkisi yaratması bekleniyor. Öngörülen gelir kaybı senaryosu, ABD ve diğer hükümetler tarafından yakın zamanda uygulanan seyahat kısıtlamalarını içermemektedir. 

 

Mevcut çalışma ortamında havayollarının karşılaştığı muazzam baskıları hafifletmek ve IATA’nın 12 Mart’taki açıklamasını desteklemek için, üç ittifak dünyadaki hükümetleri devletlerin COVID-19’un yayılmasını içerecek şekilde yaptıkları eylemlerden geniş ekonomik etkilere hazırlanmaya çağırıyor.

 

İttifaklar ayrıca diğer paydaşları da destek sağlamaya çağırıyor. Örneğin, havaalanı operatörlerinden yolcu talebindeki şiddetli düşüş nedeniyle havayollarının karşılaştığı finansal baskıyı azaltmak için iniş ücretlerini ve ücretlerini değerlendirmeleri istenir.

 

One World CEO’su Rob Gurney şunları söyledi: “Bu tür zorluk ve belirsizlik zamanlarında, havayolu endüstrisinin virüsün olumsuz etkilerini azaltmak ve kontrolümüzdeki alanlarda işbirliği yapmak için paydaşlarla daha yakın çalışması önemlidir. Hükümetler COVID-19’un yayılmasını içermek için gerekli gördükleri önlemleri uygulamalı ve bu tedbirlerden kaynaklanacak geniş çaplı ekonomik çıkarımlar için hazırlanmalıdır. ”

SkyTeam CEO’su ve Genel Müdür Kristin Colvile şunları söyledi:

 “COVID-19 salgınının havacılık endüstrisi üzerindeki insani ve finansal etkisi daha önce görülmemiş. SkyTeam, ittifak ortaklarıyla ve üye havayolları adına, ilgili tüm kurumları ve sektör paydaşlarını bu olağanüstü zamanlarla istisnai tedbirlerle karşı karşıya getirmeye çağırıyor. Bu, slot yardımı, havaalanı ve uçak bileti ücretlerinin azaltılması gibi eylemleri de içerir. "

 

Star Alliance CEO’su Jeffrey Goh şunları söyledi: “Koronavirüs salgınının tetiklediği eşi görülmemiş durumlar sadece havayolu endüstrisi için değil, daha genel olarak küresel ticaret ve ticaret ve sosyal bağlantı için varoluşsal bir tehdit oluşturmaktadır.

Havayolları krizi yönetmek için sınırlarını zorladıkça, hükümetlerin ve paydaşların daha fazla yükten kaçınmaları ve bazılarının olduğu gibi seyahat endüstrisinin geleceğini sağlayacak önlemlerle adım atmaları da aynı derecede önemlidir. ”

 

Üç küresel ittifakın üye havayolları, COVID-19’un etkilerini ele almak için çok önemli kapasite azaltımları, maliyet tasarrufu girişimleri, gelişmiş temizlik prosedürleri ve müşteri desteği desteği gibi acil önlemler aldı.

 

Hızla değişen politika senaryoları karşısında daha fazla etkiyi hafifletmek için proaktif bir şekilde karşılık verirken, bu son derece zorlu zamanlar boyunca küresel havayollarının eşi benzeri görülmemiş baskılarını hafifletmede hayati bir rol oynayabilen hükümetler ve paydaşlar tarafından desteklenmesi zorunludur.

@AirNewsTimes-ANT

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika