spot_img
spot_imgspot_img
10.1 C
İstanbul
Pazartesi, 18 Mart 2024

Gökyüzü Şenlendi

Seçtiklerimiz

Red Line’nin ana sponsorluğunda düzenlenen Adana Uluslararası Havacılık Festivali, 30’un üzerinde yerli ve yabancı hava aracının katılımı ile Kelaynak Havacılık Kulübü tesislerinde başladı.

Tesislerle yapılan gezinin ardından açılış töreni yapıldı. Açılış töreninde konuşan Türkiye Havacılık Sporları Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan, festival ile Adana’nın marka değer ikazandığını ve her yıl festivale katılımın arttığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’ne desteğinden dolayı teşekkür eden ve desteğin devamını dileyen Ermihan, kendilerinin de havacılığı Adana’da sevdirmek için üzerlerine düşeni yapacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da konuşmasında, çok önemli bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Tesisle ilgili basında zaman zaman olumsuz yayınların yapıldığını anımsatan Zihni Aldırmaz, "Buna en iyi cevap buradaki görüntüdür. Türkiye’nin her yanından ve yurt dışından çok sayıda kişi ve kurum festivale katılıyor ve muhteşem bir görüntü oluşturuyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından akrobasi pilotu Murat Öztürk, uçağı ile müthiş bir gösteri sundu. Gösteri sonunda Murat Öztürk dakikalarca alkışlanırken, Zihni Aldırmaz gösteri sonunda pilotu kutladı.

Kristal Kola Pazarlama ve Satış Müdürü Bayram Altuntoprak, festival kapsamında paraşütlü atlama, planörler ve akrobasi gösterileri sunulacağını belirterek, "Biz de burada Red Line ana sponsorluğunda deneyimli ve usta pilot Murat Öztürk ile beraber akrobasi gösterisi yapacağız. Bütün ekibimizle buradayız. Adana’yı tam 19 Mayıs bayramına denk gelmesi nedeniyle bir şenlik alanına çevirmeyi düşünüyoruz. 3 gün boyunca burada bu festival devam edecek. 19 Mayıs Pazar günü de İstasyon Meydanı’nda akrobasi gösterisi olacak. Bütün Adanalıları ve halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Akrobasi uçağı pilotu Murat Öztürk ise, vatandaşlara gösterisi ile heyecanlı dakikalar yaşatmak için Adana’ya geldiğini aktararak, "20 yıldır aşk ile uçuyorum. Türkiye’de Turgut Özal döneminde sivil havacılık kanunu çıkarak uçuşlar başladı. Ancak çok yavaş ilerliyor. Doktoru gören çocuk doktor, polisi gören çocuk polis olmak istiyor ancak çocuklar pilot görmediği için pilot olmak istemiyor. O nedenle sivil havacılığın gelişmesi gerekiyor" dedi.

2. Uluslararası Adana Havacılık Festivali’nin açılışına Zihni Aldırmaz’ın yanısıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Kelaynak Havacılık Kulübü Başkanı Ali Özler ve çok sayıda vatandaş katıldı

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika