spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Eski havaalanı havacılık okulu oluyor

Seçtiklerimiz

Ordu Ünye’de fındık üreticileri tarafından harman olarak kullanılan eski havaalanına havacılık meslek yüksekokulu yapılacak. Okulun temeli nisan ayında atılacak.
 
Atıl durumdaki havaalanının kullanılacak olmasının Ünye için bir rüya olduğunu dile getiren Türk Hava Kurumu Ünye Şubesi Başkanı İsmail Sarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’le birlikte nisan ayında havacılık meslek yüksekokulunun temelini atacaklarını söyledi. Başkan Sarı, “Benim hava kurumuna girdiğim ilk günden beri, özellikle de buraya başkan olduğum günden beri önemli bir hayalimdi. Sayın Başbakan’ımızdan böyle bir müjdeyi almış olmam beni çok mutlu etti. Dolayısıyla bunu halkımla, Ünye insanıyla paylaşmak istedim. Elbetteki halkımızın da buna çok mutlu olacağına inanıyorum." dedi.
 
Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı çatısı altında 2010’da Türkiye’de ilk defa Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi kurulduğunu hatırlatan Sarı, sözlerine şöyle devam etti: "Dünyada 37 tane olan, Türkiye’de ise ilk defa havacılıkla ilgili özel bir üniversite geçen sene açıldı. Ve 2010 yılında açılan üniversitenin bir parçasını Ünye’ye getirme çalışmaları devam ediyordu. Bunun güzel haberini öğrenmiş olmam beni son derece heyecanlandırdı.”
 
Türk Hava Kurumu Ünye Şubesi Başkanı İsmail Sarı, Ünye’ye meslek yüksek okulu yapılmasının ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını ifade ederek, "Bu yönüyle de bir ayrıcalığı vardır. Dolayısıyla bizim havaalanımız yıllarca boş vaziyette duruyordu. Sayın Başbakanımız buraya geldiler, gördüler; ‘burası neden boş duruyor’ demişlerdi. Onu ben daha önce halkımıza müjdelemiştim. İşte o ‘neden boş duruyor’un cevabı geldi.

Başbakan’ın talimatı üzerine İçişleri Bakanımız olayı yakinen takip ediyor. Nisan ayı da çok uzak değil, temeli atılacak, inanıyoruz. Türkiye genelinden buraya seçme öğrenciler gelecek. 2011-2012 eğitim öğretim yılı için vakıf üniversitesinin Ankara birimine öğrenci alındı. Üniversite sınavında ilk 10’a giren çocuklar yani Türkiye’nin en zeki öğrencileri alındı. Buraya da öyle öğrenciler alınacak, öyle tahmin ediyorum. Dolayısıyla ülkemizin en kaliteli insanının buralardan yetişeceğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika