spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

‘Düşen uçaktaki yolculardan 1’i Türk’

Seçtiklerimiz

İran Havayolları’na ait Boeing 727 tipi yolcu uçağı, dün akşam saatlerinde 94 yolcu ve 11 mürettebatıyla ülkenin kuzeydoğusundaki Urumiye Havalimanı yakınlarında düştü. 

       

Cevad Mahmudi adlı yerel yetkili, kötü hava şartları yüzünden düşerek 3 parçaya ayrılan uçakta 77 kişinin öldüğünü söyledi. Mahmudi, ölenlerin 72’sinin yolcu olduğunu belirterek, kazada bazıları ağır olmak üzere 27 kişinin yaralandığını ifade etti. Bir yolcunun da kayıp olduğu belirtildi.

       

Mehr haber ajansı, Batı Azerbaycan’dan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, uçakta 1 Türk, iki de Iraklı yolcu bulunduğunu bildirdi. Ajans, Türk yolcunun kimliğinin henüz tespit edilemediğini belirtti.

       

Uçak düştükten sonra yangın çıkmazken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yerel saatle 19.45’te (TSİ 18.15) bir vadiye düşen uçağın Tahran’dan kalkışının olumsuz hava şartları yüzünden bir saat geç gerçekleştiği belirtilirken bölgedeki yoğun kar yağışının kurtarma faaliyetlerini zora soktuğu ifade ediliyor. Batı Azerbaycan Valisi Vahid Celalzade, bölgede kar kalınlığının bir metreye yaklaştığını ve uçaktakilere ilk müdahalenin köylüler tarafından yapıldığını söyledi. Bazı kaynaklar, uçağın hedef havalimanı olan Urumiye’ye dakikalar kala düştüğünü duyururken bazı yayın organları da Urumiye’ye mecburi iniş yapmaya çalıştığını yazdı. Uçak kazalarının son dönemde sıklaştığı İran’da kullanılan  uçakların çoğunun 1979’daki İslam Devrimi’nden önce alındığı biliniyor. Son 10 yılda bu kazalarda 700’den fazla kişi hayatını kaybetti.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika