spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Boeing 787 Dreamliner’in batarya sistemine onay

Seçtiklerimiz

Daha önce yaşanan İki olayda bataryaların yanması Boeing firmasını bu yönde adım atmaya yöneltti.

Boing firmasının iki 787  Dreamliner uçağında daha önce Ocak ayında iniş sırasında batarya sisteminde yangın meydana gelmişti.

ABD Ulaştırma Bakanı Ray LaHood, Uçak ve yolcu güvenliği  tam olarak sağlanmadan yeni uçuşlara izin vermeyeceklerini söyledi.

Şubat ayının sonunda FAA’a sunulan Boeing’in yeni bataryası, kısa devre olasılığını en aza indirmek için tasarlandı. Ayrıca yeni bir çevreleme sistemi ve havalandırma sistemi ile olası durumlarda zararı en aza indirme için tasarlandı.

FAA yetkilileri kullanımdan önce sistemin çok iyi test edilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir ve sertifikasyon sürecinin çok iyi değerlendirilmesini gerektiğine dikkat çektiler.

Boeing CEO’su Jim McNerney, FAA yaklaşımının doğru olduğunu  yapılan işlemlerin ardından uçuşların ve teslimatların tekrar normale döneceğini belirtti.

Yetkililer, Boeing 787 ‘nin 50 iniş sırasında iki uçakta meydana gelen Lityum-İyon batarya yangınları sonucu uçağın uçuşlarını yasaklamış ve teslimatlarını durdurmuştur. Boeing bundan dolayı her hafta yaklaşık  50 milyon dolar kaybediyor.

Air News Timews / Özel

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika