spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Uçak bakım ve kargo sektörü iddialı

Seçtiklerimiz

Milliyet’ten Güngör Uras’a konuşan Çizmeci, MrCargo’nun 450 ton taşıma kapasitesi ile birinci kargo şirketi olduğunu, kendilerini 315 ton kapasite ile THY, 284 ton kapasite ile MNG ve 252 ton kapasite ile ULS’nin izlediğini anlattı.

Çizmeci, Türkiye’nin ihracatındaki hızlı gelişmenin ve Türkiye’nin konumunun kargo taşımacılığının gelişmesini sağladığını, şimdilerde Türk şirketlerinin uçaklarının uluslararası pazarlarda yük taşıdığını söyledi.

Türkiye’de kamuoyunun yabancısı olduğu bir konuda da bilgi veren Çizmeci, 2007 yılında Boeing ve Airbus  uçaklarının bakım ve onarımı için Sabiha Gökçen Havaalanı’nda 80 milyon dolar yatırım ile MyTechnic’i kurduğunu belirterek, şimdilerde 670 uzmanın çalıştığı Mytechnic’te aynı anda normal gövdeli 12 uçağın bakımı yapılabildiğini kaydetti.

Sadece Türklere ait uçakların değil, çevremizdeki ülkelerde bulunan 5.200 uçağın, bakım ve onarımının Türkiye’ye büyük gelir sağlayacağını ifade eden Çizmeci, "Şimdilerde THY’nin 20 bin m2, MNG’nin 20 bin m2 ve MyTechnic’in 20 bin m2 bakım ve onarım merkezleri var. THY 40 nin m2’lik yeni bir yatırıma başladı. Her bir uçağın uçuş saatine göre 8 kademe motor ve gövde bakımı zorunluluğu var. Her bakımda kademeye göre 100 bin dolar ile 1 milyon dolar fatura ödenir." dedi.

 THY bakımda iddialı

Türkiye şimdilerde bakım ve onarım kapasitesi ile Almanya ve Fransa’dan sonra geldiğini anlatan Çizmeci, "THY’nin ek yatırımı tamamlandığında Türkiye Fransa’nın önüne geçecek. Bu alanda büyük rekabet gücümüz var. İşçi kalitesi ve işçilik ücreti. Fransa ve Almanya’da bu işte çalışanların saat ücreti 100 euro, bizde 30 dolar" diye konuştu.

Yavuz Çizmeci kimdir?

2006 yılında uluslararası fonların desteği ile ACT Havayolları’nı (MyCargo’yu) kurdu.

Şimdilerde 7 uçak ile yük taşıyor. Uçaklarından 2’si 114 ton kapasite ile dünyanın en büyük kapasitesine sahip kargo uçaklarından.

Çizmeci’nin MyCargo ve Mytechnic şirketlerine Çin’in en büyük holdinglerinden HNA grubu ortak olmuş. Ortaklığın amacı hava taşımacılığında işbirliği ve de Çin şirketlerine ait uçakların bakım ve onarımlarının Türkiye’de yapılması.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika