spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Bilal Ekşi, ECAC başkan yardımcılığı görevine seçildi

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, ECAC’a üye 44 ülkenin katılımı ile 10-11 Temmuz 2012 tarihlerinde Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı’nda, oy birliği ile ECAC Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiştir.

AB üye ülkelerde havacılık faaliyetlerinin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği temelinde sürdürülebilmesi için kural koyma ve düzenleme faaliyetlerin yürüten ECAC’ın üç yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’na üye ülkelerin yanısıra çok sayıda uluslar arası kuruluş temsilcisi katılmıştır.

ECAC’ın 3 yıl içinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerin değerlendirilerek, önümüzdeki 3 yıllık süre için iş programı ve bütçesinin onaylandığı toplantıda, ECAC Başkan Yardımcılığı’nı Türkiye’nin yürütmesi ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin bu göreve getirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Daha önceki süreçte, ECAC’ın Koordinasyon Komitesi üyeliğini de yürüten ülkemizin bu yeni başarının Avrupa Havacılık Sistemine entegrasyon açısından çok daha önemli kazanımları beraberinde getireceği düşünülmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika