spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Atlasjet’ten ‘Ekonomiplus’ Uygulaması

Seçtiklerimiz

Murat Ersoy, havacılık sektöründe 10. yılını kutlaan Atlasjet’in yeni hizmeti "ekonomiplus"ın tanıtımı için Bodrum’da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, gün geçtikçe gelişen havacılık hizmetinde özel havayollarıyla ilgili algılama karmaşası yaşandığını, sektörde daha önce verilen "ekonomi", 
 
"business" ve "first class" türü uygulamalarının yerini daha sonra dünyada düşük maliyetli havayolu hizmetlerinin aldığını anlattı. 
 
Maliyetin düşürülmesi için sınırlama getirilerek uçak koltuk aralıklarının daraltıldığını, 28 inc koltuk aralığıyla uçmaya başlandığını ve bunun da en az yüzde 10 daha fazla yolcu taşıma imkanı yarattığını aktaran Ersoy, böylece uçağın koltuk maliyetinin yüzde 10 düştüğünü, maliyetin otomatik olarak geriye çekildiğini, ücretsiz ikramların kaldırılıp su dahil bütün ikramların parayla satıldığını ve bu uygulamaların Türkiye’de de özel havayolları tarafından sektörde kullanıldığını söyledi. 
 
Ersoy, bu uygulamayla insanların kafasında, "havayolu şirketi özelse, düşük maliyetlidir ve her şey ücretlidir" algılaması oluştuğunu belirterek, "Atlasjet olarak biz pazara girdiğimiz günden beri farklı bir çizgiyi takip etmeye karar verdik ve maliyetten daha çok yolcu konforuna, yolcu memnuniyetine önem vermek üzere konsept geliştirdik. İşte bu algılama karmaşasında ayrışmak için yeni bir konsept uygulamasına geçtik" diye konuştu. 
 
Atlasjet olarak bir yıldır uyguladıkları "yolcusunu en çok seven havayolu" sloganının çok iddialı bir söylem olduğunu ve yolcu memnuniyeti için bu söylemin arkasında durmak gerektiğini ifade eden Ersoy, belli şeyleri yolcu gözüyle, yolcu algılamasıyla düşünmeye başladıklarını, öncelikle Antalya, Bodrum gibi merkezlere sefer sayılarını artırdıklarını, yolcularına günün sadece belli bir saatinde değil, belli saatlerinde özgürce seyahat etme imkanı vermek istediklerini vurguladı. 
 
Murat Ersoy, Türkiye’de sadece Türk Hava Yolları (THY) ve Suudi Arabistan Havayolları’nın yolcu götürdüğü Medine ve Cidde’ye de seferlerinin Şubat 2011 tarihi itibariyle başlatıldığını ve bu döneme kadar 75 Hac, umre yolcusu taşıdıklarını belirterek, Atlasjet’in, Türkiye’de ilk e-bilet, deri koltuk, akıllı telefonlarla rezervasyon uygulaması ve uçak-otobüs entegrasyonu gibi hizmetleriyle öncü olduğunu ifade etti. 
 
-"Ekonomik uçuşun konforla birleşmesi"…- 
 
Yeni uygulamaları, "ekonomiplus" hizmetini, "ekonomik uçuşun konforla birleşmesi" olarak tanımlayan Ersoy, şöyle konuştu: 
 
"Ekonomiplus, konforlu uçuş deneyimini uygun fiyatla sunmaktır. Konforlu uçuş deneyimi için 77 santimetre, 30 inç koltuk aralığı yaptık. Özel dizayn koltuklarımız da 31 inçtir. Kendime yapılmasını istemediğim işin yolcuma yapılmasını istemem. Ücretsiz ikram ve 20 kilogram bagaj hakkı veriyoruz. Kontuarlarda ağırlık 15 kilogramı geçtiği zaman diğer firmalar tarafından 10-15 lira fark isteniyor. Biz yolcumuzla kavga etmeyiz. 20 kilo hak veriyoruz. Personelimiz, 25 kilograma kadar dahi olsa kontuarlarda yolcuya itiraz etmez." 
 
Atlasjet’in Atatürk Havalimanı’nda en dakik kalkan havayolu şirketi olduğunu ileri süren Ersoy, şirket olarak gelecek yıldan itibaren tamamen Airbus uçaklarına döneceklerini söyledi. 
 
Yolcuya verdikleri değer ve saygı nedeniyle uçakların hepsinin aynı standartlarda olduğunu dile getiren Ersoy, Atlasjet yolcuların herhangi bir sürprizle karşılaşmayacağını, personellerinin güler yüze çok önem verdiğini ve modacı Dilek Hanif’in dizayn ettiği üniformaların, sundukları hizmete kalite ve güven kattığını kaydetti. 
 
-"Birinci sınıf konforu üçüncü sınıf fiyatlarla veriyoruz"- 
 
Tüm hizmetleri 3. sınıf fiyatlarla sağladıklarını kaydeden Murat Ersoy, şöyle devam etti: 
 
"Bunu nasıl sağlıyoruz? Uçak gövdelerimizi büyüttük. Aynı uçakla daha fazla yolcu taşıma imkanı için büyük gövdeli uçaklara geçtik. Airbus 321 uçaklara geçtik, geçiyoruz. 14 tane uçağımız olacak. Bu verdiğimiz hizmet standartlarını, yüzde 85 gibi yüksek doluluk oranları yakalayarak sağlıyoruz. İşte o doluluk sayesinde uçurduğumuz yolcunun koltuk maliyetlerini geriye çekmeye başlıyoruz. Kendimize güveniyoruz. Biz kaliteyi, konforu, düşük maliyet fiyatıyla verebiliyoruz. Kendimize güvenip uçakları doldurmayı başardığımız, birinci sınıf konforu üçüncü sınıf fiyatlarla verdiğimiz için, algılama hatası oluşmasın diye, diyoruz ki; ‘bu uçuşlarımızı artık (ekonomi class) olarak adlandırmıyoruz ve 10. yılımızda Atlasjet olarak hazırladığımız ekonomiplus uygulamasını kamuoyuna duyuruyoruz’." 
 
Taşımacılık yatırımı için 9 adet yeni otobüs satın aldıklarını, uçakta ücretsiz ikram verdiklerini, bugün ikram vermekle vermemek arasında yıllık bilançolarına yansıyan rakamın 10 milyon dolar olduğunu anlatan Ersoy, koltuk aralığı genişletmenin maliyetinin de uçak başına en az 1, 5 milyon dolardan, 10 adet uçak için toplam 15 milyon dolar olduğunu bildirdi. 
 
Ersoy, en dakik havayolu olmalarını sağlayan yedek uçak bekletmenin maliyetinin de yıllık 4 milyon doları bulduğunu aktararak, yolcuya konfor yaşatmanın bir bedeli olduğunu ve 3 milyon yolcu taşıyan bir havayolu olarak, bilançolarına yıllık toplam 30 milyon dolarlık ek külfete rağmen geçen yılın en çok kar eden özel havayolu şirketi olduklarını söyledi. 
 
-"Ekonomi Class kavramı değişti"- 
 
Ersoy, 60’a yakın uluslararası havayolu ile yaptıkları anlaşmalarla dünyanın dört bir yanına uçuş imkanı sağladıklarını ve "Ekonomi Class" kavramını değiştirerek yolcularına "ekonomiplus" hizmetini sunduklarını belirterek, "77 santim ferah koltuk aralıklarımız, 14 çeşit içecek, kek, sıcak veya soğuk sandviçlerden oluşan ücretsiz zengin ikramlarımız, Iphone, Blackberry ve Ipad uygulamalarımızla kolay ulaşılabilen fiyat avantajlı biletlerimiz, ücretsiz otobüs servislerimiz, yine ücretsiz olarak sunduğumuz online chick-in ve koltuk seçme imkanı, 12 saate kadar ücretsiz bilet iptali, 20 kilogram bagaj hakkı, Boeing ve Airbus’lardan oluşan filomuz ile Atlasjet uçuş konforunu uygun fiyatlarla sunuyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Şirketlerinde Busines Class uygulamasının Dalaman ve Kıbrıs uçuşlarını da kapsayacak şekilde yaygınlaştırıldığını, farklı destinasyonlarla uçuş noktalarını artırdıklarını, İstanbul’dan Tahran’a tarifeli uçuş yapmaya başlayan ilk Türk özel havayolu şirketi olmanın heyecanını yaşadıklarını ve her gün bu kente sefer düzenleyeceklerini dile getiren Ersoy, yeni uygulamaları "ekonomiplus" ile ilgili önümüzdeki süreçte reklam ve tanıtım kampanyaları yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika