spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Yunanistan İHA üretecek

Seçtiklerimiz

Yunanistan kendi insansız hava aracını üretmek için harekete geçti. Yunan basını, Karabağ Savaşı’nda Türk İHA ve SİHA’larının performansı karşısında telaşa kapılan Yunan yetkililerin bu kararı aldığını belirtti.

Yunanistan şimdi de Bayraktar TB2’ye benzeyen insansız hava aracı üretmek için harekete geçti.

Yunan havacılık sanayi ile üç üniversite arasında, üç adet İHA’nın üretimi için anlaşma sağlandı.

Eski Yunanda matematikçi, filozof ve devlet adamı olan Artihos’un adı verilen proje, ilk Yunan İHA’sının 2.5 yılda üretilmesini öngörüyor.

To Vima gazetesi, Dağlık Karabağ Savaşı’nda Bayraktar TB2’lerin performasından telaşa kapılan Yunan yetkililerin, yerli İHA üretimini kararaştırdıklarını belirtti. Gazete, “Yunan İHA’ların Bayraktar TB2’den sadece iki farkı olacak.

Yunan İHA’ları silahsız ve daha küçük hacimli olacak. Bu iki farkın ötesinde iletişim sistemleri ve görüntü nakli dahil, Türk TB2’lerinden ayrı imkanlara sahip olacak” diye yazdı.

Yunanistan mart ayında 40 milyon euro karşılığında İsrail’den iki adet Heron MK2 tipi İHA’yı 3 yıllığına kiralamıştı.

Yunanistan savunma alanındaki işbirliğini ABD ve Fransa’dan sonra İngiltere ile genişletiyor. Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Londra’da, İngiltere ile savunma işbirliğini de içeren bir anlaşma imzalayacaklarını açıkladı.

Dendias, Elefteros Tipos gazetesine demecinde, “İngiltere ile anlaşma, Fransa ve ABD ile olduğu gibi sadece savunma içerikli değil. Dış politika dahil, başka konuları da kapsıyor.

Nükleer bir güç olan İngiltere, hem BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi hem de Kıbırıs’ta garantör devletlerden biri” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika