spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
İstanbul
Pazar, 19 Mayıs 2024

Yunanistan Hükümeti, Özel Jetleri Elden Çıkarıyor

Seçtiklerimiz

Hükümetten yapılan açıklamada, “13 yolcu kapasiteli Embraer uçak satılacak. Elde edilen para silahlı kuvvetler için harcanacak” denildi. Hükümetin kullanımındaki ikinci bir Brezilya yapımı Embraer uçağın, hava kuvvetlerinin eğitim amaçlı kullanımına açılacağı da belirtildi.

Yunan hükümeti elindeki 3. uçak olan Amerikan Gulfstream’i ise resmi ziyaretlerde kullanacak. Ancak bu son uçağın da “ordu uçaklarının yıpranmaması için” sık sık hava kuvvetleri tarafından kullanılacağı belirtildi.

 Ekonomisini ayakta tutabilmek için Avrupa Birliği ve IMF yardımlarına bakan Yunanistan, bir taraftan savunma harcamalarını keserken, diğer taraftan özelleştirmeler ve devlet mallarının satışından 19 milyar euro ‘bulmaya’ çalışıyor.   

5100 euro’yla geçinemiyor!

Bu arada bir diğer zordaki Avrupa Birliği ülkesi olan İspanya’da, 5100 euro’luk maaşıyla geçinemediğini açıklayan milletvekili şimşekleri üzerine çekti. Muhafazakar kanattaki Popüler Parti’nin Milletvekili Guillermo Collarte, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, devletten aylık 5100 euro aldığını ve çok zor geçindiğini söyledi. Bu açıklama 4 kişiden birinin işsiz olduğu ve asgari ücret alanların 641 euro kazandığı ülkede büyük tepki çekti. Milletvekili bunun üzerine “kırdığı” herkesten özür dilediğini açıkladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika