spot_img
spot_imgspot_img
13.3 C
İstanbul
Cumartesi, 11 Mayıs 2024

Pegasus’a Gazipaşa İzni Çıktı

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM)resmi internet sitesinden bugün yapılan açıklamada, Pegasus Havayollarına Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde havalimanına iniş yapabilmesi için gerekli prosedürleri ve simülatör eğitimini tamamladığı için izin verildiği belirtildi. SHGM web sayfasında yayınlanan duyuruda ayrıca başvuruda bulunan diğer işletmelerin, simülatör testi ve eksik prosedürlerini tamamlamaya yönelik çalışmalarının devam etmekte olduğu ve tüm süreçleri eksiksiz tamamlamaları akabinde uçuş izinlerinin verilebileceği vurgulandı. İzin sonrası Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Gazipaşa’ya haftanın her günü seferlere başlaması bekleniyor.

Pegasus Havayollarına verilen uçuş iznini değerlendiren Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, haberin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, Türkiye’nin bir çok noktasına ve bağlantılı olarak yurtdışına da sefer yapan Pegasus Havayolları’nın iniş izini almasının önemli bir gelişme olduğunu ve Gazipaşa Havalimanının bölgemizin beklentilerine uygun gelişmesi için önemli bir aşama olduğunu söyledi. 20 yıllık tecrübesi ile Türkiye’nin en tecrübeli ve köklü özel havayolu firmalarından birisi olan Pegasus Havayollarının 43 uçaklık filosu ile Türkiye’nin birçok yerine uçuş yaptığı gibi, yurtdışında da toplam 26 noktaya uçuş yapmakta olduğunu hatırlatan Aydoğan, Gazipaşa’dan yapılabilecek bağlantılı uçuşlar ile bölgenin havayolu ulaşımında önemli bir köprünün kurulmasını umut ettiklerini söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Gazipaşa Turizm, Tanıtma ve Çevre Derneği(GATÇED) Başkanı Bülent Kocabaş ise Pegasus Havayolları’na verilen uçuş izniyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, gelişmenin Gazipaşa ve tüm bölge adına sevindirici olduğunu belirtti. Kocabaş, ““Pegasus çok önemli bir havayolu firması ve bu iznin verilmesi sevindirici. Ancak iç hatlarda Anadolu Jet ve Borajet Havayolu firmalarına halen izin verilmemesi düşündürücü. Bunlara izin vermeyen SHGM, iç hatlarda bu firmalara izin vermeyerek iç turizme büyük bir darbe vurmuştur. Bu yıl bugüne kadar iç hatlarda hiçbir havayolu firması uçuş düzenleyemedi. Pegasus’a izin veren irade niçin Anadolujet ve Borajet’e izin vermemiştir? SHGM’nün bu çelişkiyi açıklaması gerekir. Gazipaşa’ya uçmanın standartları neye göre belirlenmektedir. Geçen yıl uçuş düzenleyebilen bu firmalara bu yıl neden izin verilmemiştir?” diye konuştu.

TAV Gazipaşa Havalimanı Koordinatörü Cengiz Aşıklı ise Pegasus Hava Yollarının, SAS, Corendon Airlines, Transavia, Tailwind Havayolları’ndan sonra izin alan 5’inci havayolu şirketi olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika