spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Pazar, 6 Ekim 2024

Yükselen Yıldız TÜRKİYE Sürprizi

Seçtiklerimiz

Geleceğin Dünyasını Kuracak Ülkelere
Yükselen Yıldız T Ü R K İ Y E Sürprizi

DÜNYAYI sarsan virüs, dijital çağın yeni dünya düzenini de kuruyor. Dünyada şu anda en büyük kavga, dijital çağın kontrolü kimde olacak noktasında yaşanıyor. Geleceğin dünyasını kurmak isteyen ülkeler arasında olağanüstü bir yarış var. Türkiye iddiaları, hazırlıkları ile bilginin ve zihnin sınırlarını zorlayarak dünyadaki yarışta başa oynuyor.
21. yüzyılda dünyamız erişilmez bir hızla yeni savaş modelleri dönemine giriyor. İnsanların yapay zeka ile kontrol edildiği, gittiği her yerde gözlem altında olduğu, teknolojik akvaryumun içine girdiği bir 21.yüzyıldan bahsediyoruz. Hiç kimsenin tahmin etmeyeceği bir dağ başına kurulan bir konteynırda ekranlara bakarak bir joistik ile yönetilecek insansız uçakların, dronların, tankların savaş gemilerinin, denizaltıların, helikopterlerin ve füzelerin koltuktan savaşı dönemi başladı.

Yapay Zeka

Yapay Zeka kavramını, ilk defa 1943 yılında, II Dünya Savaşı yıllarında, Kripto analizi gereksinmeleri ile üretilen bazı elektronik cihazlar için “Makineler de düşünebilir mi?” sorusu ile Alan Mathison ortaya atmıştır.

İngilizce AI artificial intelligence‘ın Tükçeye tercümesi olarak kullanılan Yapay Zeka, teknoloji dünyasında ise insan beyninin ve düşünme sisteminin kopya edilmesi veya bir bilgisayar programını insan gibi düşünebilecek hâle getirilmesi olarak da tanımlanabilir.

21. yüzyılın popüler konusu Yapay Zeka, insan eli ile yapılan makinelere ve bilgisayarlara veya bilgisayar kontrolündeki robotlara yüklenen sayısal bir akıl örneğidir. Yapay Zeka alanı, insan zekasının tanımlanabileceği ve bir makinenin bu zekayı taklit edebileceği fikrinden yola çıkılarak oluşturulmuştur. Yani bilgisayarın, insanlar tarafından gerçekleştirilen görevleri yerine getirmesini ve insanlar gibi düşünmesini sağlar.

İnsanoğlu yerine bir makine tıpkı bir insan gibi mantıklı kararlar verebilir mi? Duygusal bir varlık olan insan bulunduğu duruma adapte olup sorunlara çözüm üretirken, duygusal engellere takılabilir. Bu da düşünme, karar verme, problem çözme ve çözümü uygulama süreçlerini olumsuz etkiler. Halbuki duygusal yıpranma ihtimali olmayan bir makine ya da yazılım; elektrik bağlantısı ve fiziksel gerekliliklerin sağlanması halinde her türlü şart altında aynı verimlilkle çalışabilir. Yapay Zekayı ihtiyaç haline getiren bir başka neden de insan kaynaklarının yetersiz oluşu, insanın bir alanda uzmanlaşması ve uzmanlığını yeni bir kişiye aktarması için uzun yıllara ihtiyaç duyulmasıdır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika