spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yorgun pilot tehlikelidir

Seçtiklerimiz

Kampanya için hazırlanan bir video ile günlük, haftalık, aylık uçuş sürelerini aşarak fazla mesai yapan pilotların anlık karar yeteneklerinin azaldığı vurgulandı. Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı’nın yeni kurallarını çizimlerle eleştiren BALPA, yıllık 2 milyon uçak trafiği yaşanan İngiliz semalarındaki yorgun pilot tehlikesine dikkat çekti.

Dernek, pilotların günlük çalışma süresinin 14 ya da 16 saate zorlanma neticesinde yolcuların hayatını tehlikeye atan bir sonuç doğacağı vurguladı. BALPA vatandaşlardan, hükümeti uyarmak için mesaj göndermelerini istedi.

 
HAVA İŞ DE TEPKİLİ

Türkiye’deki Hava İş Sendikası da, uçuş ekiplerinin çalışma ve dinlenme sürelerini belirleyen yönetmeliğin bilimsel kriterler ve uluslararası standartlara aykırı olduğu gerekçesiyle “Yorgun uçmak istemiyorum’ kampanyası yürütüyor.

Yönetmeliğin, uçucu ekip uçuş görev ve dinlenme süreleri uygulama esasları talimatının ’Süre sınırlamalarına’ ilişkin bölümünde, ‘Günlük uçuş görev süresi 14 saat, haftalık 56 saattir. Uçuş süresi aylık 110, üç aylık 300, yıllık 1000 saati geçemez’ ibaresi bulunuyor.

Pilotların değişik şartlar altında söz konusu sürelerden daha fazla çalıştırıldığı ileri sürülüyor

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika