spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yeni Zelanda Havayolları en güvenli havayolu seçildi

Seçtiklerimiz

2021’nin en güvenli havayolu olan Qantas, yedinci sıraya indi.

Yeni Zelanda Havayolları Air New Zealand, 2022’de dünyanın en güvenli havayolu firması seçildi.

Havayolları güvenliğini inceleyen uzmanlaşmış web sitesi AirlineRatings.com, her yıl dünyanın en güvenli havayolları listesini hazırlıyor.

AirlineRatings, yıl için en güvenli havayolunu seçerken birtakım ölçütleri dikkate alıyor.

Bunlar, beş yıllık havayolu kazası ve iki yıllık ciddî bir olay, yönetim organlarının ve havayolu endüstrisinin denetimleri, havacılık otoriteleri ve devlet denetimleri, en son güvenlik girişimleri, filonun yaşı ve son yıllarda COVID-19 güvenlik protokolleri!

Airlineratings.com sitesinin Baş Editörü Geoffrey Thomas, “Air New Zealand, güvenliğe ve müşterilerine sıkı bir şekilde odaklanmasıyla göze çarpan bir havayolu oldu.

Son 18 ayda Covid-19, endüstrinin karşılaştığı zorluklara yeni bir boyut daha getirdi” dedi. Thomas, “Air New Zealand, büyük stres altında çalışan uçuş ekiplerine özen gösterirken, en küçük ayrıntıyı bile gözden kaçırmadan geniş güvenlik yelpazesinde başarılı oldu” diye ekledi.

AirlineRatings, Zelanda havayollarını 2022’de dünyanın en güvenli havayolu seçerken, firmanın zor hava koşulları altında işletmecilik yaptığını ve uzak yerlere sefer yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Siteye göre, Air New Zealand teknik yeniliklerde de öncülük yapıyor ve ortalama yaşı 6,8 olan genç bir filoyla hizmet veriyor.

Yeni Zelanda Havayolları Genel Müdürü Greg Foran, “Air New Zealand, özellikle havacılık endüstrisinin uyduğu yüksek güvenlik normları göz önüne alındığında bu unvana lâyık görülmekten onur duyar. Biz iyi bir şirketiz ve listede yer alan diğer bütün şirketleri tebrik ediyoruz” dedi.

Foran, “Güvenliğe çok önem veriyoruz ve herkesin her gün güvenlik içinde evine dönmesini istiyoruz. Bu yüzden, güvenliğe yaklaşımımızda daha da ileri gitmeliyiz” diye ekledi.

Avustralya Havayolları Qantas, 2018’de Perth’de meydana gelen bir olay yüzünden geçen yıl bulunduğu bir numaralı yerini kaybetti. Perth’te Qantas’ın bir Boeing 737 uçağı, kalkış sırasında bir başka Boeing 737 ile çarpışmaktan kıl payı kurtulmuştu.

AirlineRatings, bu karmaşık ve ciddî olaya ilişkin raporun ancak 2020 sonunda yayımlanması nedeniyle 2021 güvenlik sıralamasında değerlendirilmesi için çok olduğunu belirtti.

Avustralya’nın bayrak taşıyıcı firması Qantas, bu yüzden 2022 sıralamasında yedinci sıraya indi.

AirlineRatings.com’un 2022 için en güvenli 20 havayolları listesi şöyle:

Air New Zealand

Etihad Airways

Qatar Airways

Singapore Airlines

TAP Air Portugal

SAS

Qantas

Alaska Airlines

EVA Air

Virgin Australia/Atlantic

Cathay Pacific Airways

Hawaiian Airlines

American Airlines

Lufthansa/Swiss Group

Finnair

Air France/KLM Group

British Airways

Delta Air Lines

United Airlines

Emirates

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika