spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yangınla Mücadele: Utah’ta Alev Topları İçinde İniş Yapan Uçağın Hikayesi

Seçtiklerimiz

Hayatta Kalma Hikayesi: Alevler İçindeki Uçak, Utah’ta Güvenli Bir Şekilde Acil İniş Gerçekleştirdi

21 Aralık 2023 tarihinde, Utah’taki Spanish Fork Municipal Airport Woodhouse Field (KSPK), bir tek motorlu uçağın motor yangını nedeniyle acil iniş yaptığı dramatik bir olaya sahne oldu.

Şehir yayınına göre, DA40 Diamond Star adlı uçak, Utah Gölü üzerinde 10,000 fit yükseklikteyken bir motor yangını yaşadı. İhbar üzerine Spanish Fork İtfaiye ve Acil Durum Servisi (EMS), olay yerine sevk edildi. Habere göre, uçağın iki yolcusu da güvenli bir şekilde kaçmayı başardı ve yaralanma rapor edilmedi. Yangının nedeni Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB) tarafından inceleniyor.

Pilot, uçuş sırasında bir patlama duyduğunu ve kokpitin dumanla dolduğunu belirtti. Mayday çağrısı ve bir dizi hava içinde ‘S’ dönüşünden sonra, duman kokpitten temizlendi ve pilot uçağı pist üzerine güvenli bir şekilde indirebildi. Olay yerinden alınan fotoğraf ve video görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Uçak, olayın ardından yangın söndürme araçlarının koştuğu pistte alevler içinde görülüyor. İtfaiye ekipleri, birimlerin varışından 25 dakika içinde yangını kontrol altına aldı ve söndürdü.

Uçağın tamamen kullanılamaz hale geldiği ve hasarın yaklaşık 300,000 dolar değerinde olduğu bildirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika