spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

BHX CEO’su: Pegasus’un Yeni Hizmeti, Bölgedeki Yolculara Yılbaşı Hediyesi Gibi

Seçtiklerimiz

Pegasus Hava Yolları, Birmingham ile İstanbul Arasında Haftada Üç Gün Uçacak!

Pegasus Hava Yolları, Bugün (21 Aralık 2023) Birmingham Havalimanı (BHX) ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (SAW) arasında ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Pegasus artık bu rotayı haftada üç kez – Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri – hizmet veriyor ve BHX’den SAW’ya tek yönlü bilet fiyatları 39.99 sterlin’den başlıyor.

BHX CEO’su Nick Barton şunları söyledi: “Bu bizim ve bölgemizdeki birçok müşterimiz için güzel bir erken yılbaşı hediyesi ve artık Türkiye’ye ve ötesine seyahat etme seçenekleri daha da arttı. Hiç şüphesiz ki, SAW’a olan bu yeni hizmetler güneş tutkunları, hacılar, iş seyahati yapanlar ve Türkiye’nin yanı sıra Pegasus’un geniş ağı üzerinden Asya, Avrupa ve Afrika’daki çeşitli destinasyonları ziyaret etmek isteyen aileleri olanlar için çok popüler olacaktır.”

Dubai, Abu Dhabi ve Sharjah (BAE), Doha (Katar), Şarm El Şeyh ve Hurghada (Mısır), Beyrut (Lübnan), Karaçi (Pakistan), Tiflis ve Batum (Gürcistan), Bakü (Azerbaycan), Erivan (Ermenistan), Bağdat, Erbil ve Basra (Irak), Tahran ve Tebriz (İran), Medine ve Riyad (Suudi Arabistan), Almatı, Astana ve Şımkent (Kazakistan), Bişkek (Kırgızistan), Amman (Ürdün), Bahreyn ve Kuveyt, Pegasus’un SAW merkezinden hizmet verdiği 130’dan fazla destinasyon arasında yer almaktadır. Pegasus’un geniş uluslararası uçuş ağına ek olarak, şirket misafirleri Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir gibi Türkiye’nin en popüler turistik destinasyonlarına da bağlantı sağlamaktadır.

Birmingham Havalimanı, 2033’e Kadar Karbon Net Sıfır Olma Hedefine Doğru İlerliyor

Pandemiden sonraki en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan Pegasus, 2022’de tam kapasitesine ve karlılığına tamamen ulaşarak bu başarıyı elde etti. Şirket, IATA’nın 2050’ye kadar Net Sıfır taahhüdüne ve gezegeni koruma amacına uygun olarak operasyonlarını karbonsuzlaştırmaya aktif olarak çalışıyor. Yakıt verimli yeni nesil uçaklara yatırım yapmak, Pegasus’un sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor ve şirketi Eylül 2023 itibariyle 4.6 yaşında ortalama filo yaşı ile Avrupa’nın en modern filolarından biri haline getiriyor.

Bu hedeflere Birmingham Havalimanı da katılıyor ve 2033’e kadar karbon net sıfır bir havalimanı olmayı hedefliyor. BHX’nin operasyonlarına düşük karbon alternatifler uygulamak amacıyla başlatılan bir proje, BHX’nin kuzeydoğu sınırına 12.000 güneş paneli kurulumunu içeriyor. Bu kurulumun Mayıs 2024’e kadar üreteceği yeşil enerji, BHX’nin elektrik ihtiyacının %20’sini karşılayacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika