spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Volga-Dnepr Airlines NASA`yı Destekliyor

Seçtiklerimiz

NASA’nın Mars’a olan en hevesli misyonu için kullanılacak olan fırlatma aracının 26 Kasım’da başarıyla yörüngeye fırlatılan büyük kısımları, Florida’daki Cape Canaveral başlangıç şehrine Volga-Dnepr Airlines ile iletildi.

Mars Bilim Laboratuvarı “Curiosity”nin, hedefine ulaşması için sekiz buçuk ay gerekli olacak. Ön tarafta, gezegende şu anda ya da geçmiş zamanlarda herhangi yaşam olduğunu kanıtlayabilecek toprak ve kayaları arayan araba büyüklüğünde bir büküm makinesi var. NASA, Curiosity’nin başka bir gezegendeki yüzeye ulaşmaya çalışan en büyük ve en karışık ekipman olduğunu söylüyor.

Misyonu desteklemek için, bir tane Volga-Dnepr AN-124-100 yük gemisi uçağı, Lockheed Martin-Boeing ortaklığı, United Launch Birliği tarafından kullanılan Atlas roket ailesinin parçası Atlas V genişletilebilir aktif başlangıç sistemini güvenli bir şekilde teslim etti.

Rus uçağı ayrıca, Huntsville’den Cape Canaveral’a, İsviçre’de RUAG Emmen tarafından geliştirilen Atlas V taşıma kapasite kaportası ve Centaur yüksek kademeyi teslim ediyor.

Volga-Dnepr’ın  AN-124-100 uçağı  tarafından teslim edilen her Atlas V roketi, yaklaşık olarak 25 ton ağırlığında ve 36 metre uzunluğunda. 3.8 metrelik bir çapı ve 4.3 metre yükseliğinde ulaşım konfigürasyonuna sahip. Centaur’ın ağırlığı 9 ton civarında, 14 metre uzunluğa ve 3.3 metre çapa sahip.

 
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika