spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Volaris, El Salvador’da Bitcoin Kabul Etmeye Hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele yaptığı bir açıklamada, havayolu şirketi Volaris’in artık El Salvador’da Bitcoin kabul edeceğini duyurdu.

Bukele, Twitter’da resmi hesap tarafından paylaşılan bir Volaris etkinliğinde yaptığı bir yorumda, “Bu, dünyada Bitcoin ve tabii ki Chivo cüzdanını kabul eden ilk havayolu olmanın yanı sıra Salvadorlular için farklı uçuş teklifini yapmalarına da izin veriyor.” dedi.

El Salvador‘un Bitcoin‘i (BTC) resmi para olarak kabul etmesi üzerine şirket ve kurumlar da bu karara hızlı bir şekilde uyum sağlıyorlar. Dev şirketler Bitcoin’i kabul etmeye başlarken bu şirketlere artık Volaris de katılacak.

2015 yılında Meksika’nın TAR Havayolları da dahil olmak üzere diğer bazı taşıyıcılar daha önce Bitcoin kabul edeceklerini açıklamışlardı. Ancak bundan sonra resmi olarak Volaris bu hedefi gerçekleştirecek.

Chivo cüzdanı üzerinden çalışacak ödeme sistemleri hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

El Salvador hükümeti tarafından Bitcoin’i benimsemesinin bir parçası olarak geçen ay başlatılan Bitcoin dijital cüzdanı Chivo, şu anda oldukça geniş bir kitle tarafından kullanılıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika