spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Vize borcu 7 ay hapse götürdü

Seçtiklerimiz

Vize borcu nedeniyle Ahmet Altıntaş adına düzenlenmiş sahte TC nüfus cüzdanıyla 8 Mayıs 2008 tarihinde KKTC’ye giriş yapan Serdettin Yıldırım, 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.
          

       

Başkan Gülden Çiftçioğlu, Kıdemli Yargıç Türkay Saadetoğlu ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada, iddia makamı başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Aliye Özçınar ve sanık Serdettin Yıldırım tarafından avukat Yünsal İlhan adına avukat Mahmut Tekinay hazır bulundu.
          

       

Mahkemenin oy birliğiyle aldığı kararı Yargıç Musa Avcıoğlu okudu.
        Kısaca olgulara değinen Yargıç Avcıoğlu, KKTC Başsavcılığı tarafından sanık Serdettin Yıldırım aleyhinde “sahte belgeyi tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme, sahte davranışla kayıt temini ve sahte beyanda bulunma” davaları getirildiğini belirtti.
          

       

Avcıoğlu, sanık Serdettin Yıldırım’ın 32 bin 320 TL vize borcu olması nedeniyle üzerine kendi fotoğrafını yapıştırdığı Ahmet Altıntaş adına düzenlenmiş sahte TC nüfus cüzdanı ile 8 Mayıs 2008 tarihinde Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığını ve 11 Ağustos 2010 tarihinde Mağusa’da tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi.
          

       

Polise hitaben “abi bir hata yaptım” diyen sanığın, KKTC’de bulunduğu sürede Mağusa’da nerede iş bulursa çalışıp inşaatlarda yatıp kalktığını ve12 Ağustos 2010 tarihinden beri hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde bulunduğunu belirten Yargıç Musa Avcıoğlu, sanığın 37 yaşında bekar ve sabıkasız bir kimse olup, polise yardımcı olarak suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkı yaptığını kaydetti.
          

       

Sanığın işlemiş olduğu suçların ciddi ve yasada uzun süreli hapislik öngörülen suçlardan olduğunu dile getiren Avcıoğlu, hiç kimsenin bu tür suçları işlemeye hak ve yetkisi bulunmadığını vurguladı.
          

       

Resmi belgelerin güvenle kullanılabilmesi için sahtelenip kullanılmalarının önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Yargıç Musa Avcıoğlu, kamu menfaatinin ağır bastığı bu tür suçlarda ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini hatırlattı.
          

       

Tüm ağırlaştırıcı ve hafifletici nedenler gözden geçirildikten sonra sanığa ıslah edici ve topluma kazandırıcı bir hapislik cezası verilmesi gerektiğine kanaat getirdiklerini vurgulayan Avcıoğlu, sanığın 7 ay hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika