spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Vistara Airlines CEO’su: Leslie Thng

Seçtiklerimiz

Vistara CEO’su Leslie Thng, yalnızca yolcu sayısının, yükselen Hindistan hava yolculuğu pazarındaki havayollarının başarısını garanti edemeyeceğini söyledi. Taşıyıcıların değişen müşteri gereksinimlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çok çalışmaya devam etmesi gerekecektir.

Vistara iş modelini nasıl tarif edersiniz? 
Vistara Ocak 2015’te başladı ve ilk günden itibaren Hindistan pazarında yüksek kaliteli müşteri hizmetine odaklı tam hizmet veren bir taşıyıcı olduk. Yurtiçine yayıldıkça ve hatta uluslararası uçuşlara başladığımızda, yüksek hizmet standartları işimizin çekirdeğini oluşturmaya devam edecek. Yeni uçak siparişleri vermeyi taahhüt ettik. Airbus A320neos ile iç ağımızı güçlendirecek.

Önemli rotalar için müşterilerden gelen geri bildirimleri ele alacağız.

Ve sipariş verdiğimiz Airbus A321neos ve Boeing 787-900’lere yakında hizmete girecek uluslararası hizmetleri besleyeceğiz. Bunlar başlangıçta Güneydoğu Asya, Doğu Asya ve Pasifik’e orta ve uzun mesafeli rotalarda uçuş hizmeti vereceğiz.

Genişlediğimizde bize yardımcı olmak için bu bölgelerdeki ortakları işbirliği içindeolacağız. Güneydoğu Asya’da bariz seçenek, Singapur Havayolları – hissedarlarımızdan biri – ancak başka yerlerde de ortaklara ihtiyacımız var.

Vistara, bağımsız bir taşıyıcıdır ve bağımsız bir havayolu olarak davranacağız.

Şu anda bir ittifakla ilişkilendirilmek gerekli değildir. Hala yeni bir havayoluyuz ve genişlediğimizde ortaklarımız tarafından kısıtlanmak istemiyoruz.

Hindistan pazarında maliyetlerinizi nasıl düşürürsünüz? 

Hindistan, tam hizmet veren bir taşıyıcı için hayatı zorlaştıran çok rekabetçi bir pazardır. Düşük maliyetli bir taşıyıcıdan oldukça farklı bir maliyet yapısına sahibiz. Sahip olduğumuz hizmet felsefesi, daha yüksek maliyete çevrildiğinden, iş modelimiz için maliyet açısından rekabetçi olmamız önemlidir.

Bir yandan, operasyonlarımızı arttırdıkça birim maliyetlerin düşmesini bekliyoruz. Öte yandan, ürünümüze değer veren ve prim ödemeyi düşünmeyen sadık bir müşteri tabanı oluşturuyoruz.

Paranızın karşılığını tam olarak alabileceğimizi düşünüyoruz.

Müşteriye yönelik olmayan giderlerimizi azaltmak ve maliyet yapımızı daha düşük tutmak için sürekli çalışıyoruz.

Hindistan’da havacılığın sürdürülebilir olması için neyin değişmesi gerekiyor?

Hindistan havacılık için fırsatlarla doludur. Ancak Hindistan’da iş yapmak zor. Bir havayolunu karlı ve sürdürülebilir kılacak bir faktör değildir. Bu birçok şeyin bir birleşimidir.

Hükümetin havacılığın karşılaştığı zorlukları ve ekonomik kalkınma için çok önemli olan bağlantının büyümesini desteklemedeki rolünü anlamaya başladığını düşünüyorum. Hükümet proaktif davrandı ve sürdürülebilir havacılık büyümesini desteklemek için kuralların nasıl iyileştirileceğine bakıyor.

Anahtar konulardan biri altyapının mevcudiyetidir. Birçok şehirde ikincil havaalanları inşa etme planları var.

Havayolları müşterilerin ne istediğini anlamalı ve bu ihtiyaçlara cevap veren ürünler tasarlamalıdır. Her zaman daha iyisini yapabileceğimiz şeyler vardır. Ürünlerimizi teslim eden iç süreçler de daha duyarlı, daha spontan ve daha verimli olmak istiyoruz.

Endüstrinin bunun yarısından fazlasını öngördüğü durumlarda, hükümetin 20 yıl içinde 1 milyar gezgin için hazırlanıyor olması endişeleniyor mu?

IATA’nın öngörüsü 2037’de 572 milyon yolcu için. Hükümetin beklediğinin çok altında. Bunun gösterdiği şey, herkesin Hint havacılığı konusunda iyimser olduğu.

Hükümetin neyin gerekli olduğu konusunda bir fikri var ve tahminleri imkansız değil. Ekonomi büyüyor ve nüfus büyüyor. Bu çok seyahate dönüşecek. Ve eğer yeterli altyapı varsa, gezginler gelecek. Hindistan’da şu anda nüfusun sadece% 5’i seyahat ediyor. Bunun% 10 mu yoksa% 15 mi olduğunu düşünün. Hindistan gezisi çoktan küçük bir üssün çok ötesine geçti. Hala koşumlanmayı bekleyen muazzam bir potansiyel var.

Özel ortakların dahil edilmesi, altyapı maliyetini yükseltir mi?

Doğru altyapıya sahipse, Hindistan bir merkez olabilir. Bu, çok fazla yatırım gerektiren yeni havaalanları anlamına gelir. Ve iyi bir standart olmalı. Bu yüzden özel katılım gereklidir.

Ancak hükümetin, havaalanlarının ve havayollarının, bir havaalanının maliyeti hakkında düzenli diyalog kurması önemlidir. Havayolları, hükümet ve havaalanları gibi pozitif getiri elde edebilmelidir. Havaalanı gelişimi söz konusu olduğunda sürdürülebilir bir model olmalı. Tüm paydaşların verimli ve etkili bulduğu altyapıya ihtiyacımız var.

Vistara yönetimindeki kültürel çeşitlilik güçlü mü?

Hindistan kendi içinde çok çeşitlidir. Farklı kültür ve dinlerle doludur. Vistara’da bu çeşitliliği memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak kilit nokta, bireysel geçmişimizden bağımsız olarak bir takım olmaktır. Birisi ister Singapur, ister benim gibi, ister Hindistan’dan olsun, dikkat edilmesi gereken en önemli şey hepimizin uzmanlığımız olduğu. Vistara’nın gücü oradan geliyor.

Bu CEO’ya kadar gider. Ben bir Hintli havayolu şirketine giden bir Singapurluyum. Havacılıkta farklı geçmişlerden meslektaşlara sahip olmak yeni bir şey değil. Farklı kuşaklardan ve farklı cinsiyetten meslektaşlara sahip olmak da yeni bir şey değil.

Önemli olan Vistara kültürü. Çeşitlilikte güç var.

Yarın bir şeyi değiştirebilseydin, ne olurdu ve neden?

Bir şeyi değiştirmek, bu sektörde uzun süre boyunca bir avantaj sağlamaz. Dilediğim şey, daha iyi tahmin edebilme yeteneği. Sihirli bir değnek olması gibi olurdu.

Trendleri tahmin etmeye çalışmak için birçok araştırma yapıyoruz. Vistara uzun süredir burada, bu yüzden geleceğin nasıl görünebileceğini anlamak önemlidir. Yatırım amaçlı bu kritiktir. Her zaman kısa vadeli durumların farkında olun, ancak uzun vadeli planlayın.

Vistara, bir gecede küresel bir havayolu olmayacak.

Uçak siparişleri konusunda beş yıl önceden planlıyoruz, ancak geleceğin müşterisinin ne isteyebileceğini düşündüğümüzde bundan daha fazlasını arıyoruz.

Çalışanlarınız sizi nasıl tarif eder?
Beni stratejimizin başarılı olmak için gerekenlerle aynı hizada olmasını sağlamaya odaklanan bir kişi olarak görüyorlar. Ve CEO’nun rolü, bunu herkes için anlaşılabilir bir vizyonda ifade etmektir. Benim takımıma inandığımı ve işlerinde başarılı olmalarına güvendiğimi anladıklarını düşünüyorum. Sonunda sabırlı olmam gerektiğini biliyorum. Havacılıkta ve özellikle Hindistan’da, işi yapmak her zaman kolay değildir.

Kısaca… Leslie Thng

Çok yönlülük düzeyleri

Thng, Vista’da 2017 yılında CEO olarak katılmadan önce bir SIA holding şirketi olan Bütçe Havacılık Holding’in Ticari Baş Yöneticisi olarak görev yaptı.

Akademik Başarı

Singapur Ulusal Üniversitesi’nden işletme lisans derecesine sahiptir.

Hayati tecrübe
1999’da SIA’daki kariyerine başlayan Thng, Vistara’ya katılmadan önce SIA’da çeşitli üst düzey roller üstlenmiştir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika