spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Vacit Öktem yine davayı kaybetti

Seçtiklerimiz

Esas mesleği avukatlık olan Öktem’in Ankara Çankaya Oran da lüks bir daire tutması ile başlayan Genel başkanlık serüveni THK ‘nın tüzüğüne uygun olmadığı halde, kendine yakın kişileri kurumda işe başlatması ve mevcut bazı kurum çalışanlarını da önemli görevlere getirmesi devam etti.

Resmi evrakta sahtecilik ve yargıya müdahale suçlarından savcılık soruşturması devam eden avukat Öktem’in THK Vakfına Kayyum gelmesi için Yargıya yaptığı talep 10 Haziran tarihinde mahkemenin kararı ile reddedildi.

Kısa sürede ki Genel Başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği icraatları ile kamuoyu ve havacılık camiası tarafından eleştirilerin hedefi haline gelen Öktem’in Eylül ayında yapılacak THK Genel kurulunda yeniden Genel başkanlığa aday olmak için kurumun imkanları ile THK başkanları ve saymanlarına cazip tekliflerde bulunduğu ortaya çıktı.

Emekli General ve eski milletvekili Kürşat Atılgan’ın mütevelli heyet başkanlığını yaptığı THK vakfına açtığı Kayyum isteme davasını kaybeden THK’nın avukat genel başkanı Öktem’in çok sık olarak daha önce yaşamını sürdürdüğü Adapazarı’na gidip gelmesi de farklı yorumlara yol açıyor.

(Kaynak: vitrincep)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika