spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uyuyan pilotlar açığa alındı

Seçtiklerimiz

Etiyopya Hava Yolları, Hartum-Addis Ababa seferini yapan uçakta uyuyakalan ve uçağın inişinin 25 dakika gecikmesine yol açan iki pilotun açığa aldığını duyurdu.

Etiyopya hava Yolları, Hartum-Addis Ababa seferini yapan uçakta uyuyakalan ve uçağın inişinin 25 dakika gecikmesine yol açan iki pilotun açığa aldığını duyurdu.

Etiyopya Hava Yolları, yaptığı açıklamada, 15 Ağustos’ta ET343 sefer sayılı uçağın geçici olarak Addis Ababa Hava trafik Kontrol birimiyle iletişiminin kesildiği, ancak sonra uçağı güvenli bir biçimde iniş havaalanına indiği belirtildi.

Açıklamada, soruşturmanın tamamlanmasına kadar iki pilota görevden çektirildiği, soruşturmadan elde edilecek sonuçlara göre pilotlar hakkında uygun kararın alınacağı duyuruldu.

Havacılık sitesi Aviation Harald’ın haberine göre, Etiyopya Havayollarına ait ET-AOB kuyruk tescilli ve Hartum-Addis Ababa seferini yapan boeing 737-800 uçağı, pilotların uyuya kalması nedeniyle iniş yapması gereken 25L pisti yönünde giderken, alçalmadan ilerlemeye devam etmişti.

Hava trafik kontrolörleri, bunun üzerine, defalarca pilotlara ulaşmaya çalışsa da iletişim kurmayı başaramamıştı.

Pilotlar, uçağın otomatik pilotunun devreden çıkması üzerine çalan alarmla uyanabilmişti.
Uyanan pilotlar, 25 dakika gecikmeyle, Boeing 737’yi 25L pistine güvenli biçimde indirmiş, uçak, 2,5 saat yerde kaldıktan sonra bir sonraki seferi için yeniden havalanmıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika