spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Üstün zekalıların eğitmenlerinden robot uçak

Seçtiklerimiz

Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri katıldıkları robot hazırlama eğitimi çalışmalarından dolayı sertifika ile ödüllendirildi.

Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi’nde robot eğitimine katılan 18 eğitmene sertifika verildi. Araba yapan eğitmenlere Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından sertifika verilirken, uçak yapan eğitmenlere Türk Hava Kurumu tarafından sertifika verildi. Bilim Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene gelen Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, okulun koridorunda Balıkesir Valisi Ahmet Turhan’ı beklerken Vali Turhan’ın programa gelemeyeceğini öğrendi.

Bilim Sanat Merkezi Müdürü Muzaffer Çakır’a durumu soran Müdür Sabri Caner, Vali Ahmet Turhan’ın törene katılmayışını iletişim aksamasından kaynaklandığını öğrendi. Milli Eğitim Müdürü Caner, "Vali Bey’in haberi olsa gelirdi. Müstesna bir kurumumuz var, ailelerin duyarlılığı var. Vali Bey’in haberi olsa kesin gelirdi, üzülür de benim niye haberim yok diye düşünür. Bizde çok yoğunuz, bir programdan koşturup buraya geliyorum. Bence büyük eksiklik. Müdür Bey suç senin. Bir daha hatırlatacaktın gerekli yerlere" dedi.

Okul Müdürü Muzaffer Çakır’ın program ile ilgili olarak Valilik makamına bilgi verdiği öğrenilirken, iletişimdeki aksama nedeni ile Vali Turhan programa katılamadı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Balıkesir Bilim Sanat Merkezi’nin diğer bilim sanat merkezlerine göre çok iyi noktada olduğunu söyleyerek Okul Müdürü Muzaffer Çakır’a teşekkür etti.

SİVRİ AKILLI DERDİK ÜSTÜN YETENEKLİ ÇIKTI

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Caner, "Bilindiği üzere üstün yetenekli çocuklar, zeka, yaratıcılık ve akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde gösterdiği alan uzmanların tanımladığı çocuklardır. Bilimsel yaklaşım budur. Biz bu çocuklara daha önce haylaz gözü ile bakardık. Biz bu çocuklarımıza yaramaz derdik, sivri akıllı derdik, haşarı derdik, çoğu zaman hiperaktif derdik ama bu çocuklarımız bilimsel olarak değerlendirildiği zaman üstün yetenekli olduğu ortaya çıktı. Bakanlığımız, çocukların üstün yeteneklerine zemin hazırladı. Türkiye’nin bir çok ilinde bilim sanat merkezleri geliştirildi. Şuanda çocuklarımıza bu ortamı sağlamış bulunuyoruz. Onların üstün yetenekleri diğer arkadaşlarından farkındalık göstermeleri elbette bizi ilgisiz kılamazdı. Balıkesir’deki bilim sanat merkezimiz pek çok bilim sanat merkezinden çok daha iyidir. Özellikle bilim sanat merkezi müdürüne teşekkür ediyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

BASIN ARAÇLARI YOLDAN ÇIKARDI

Robot eğitim programı dahilinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından destek alan ve programı hayata geçiren Bilim ve Sanat Merkezi eğitmenleri otomobil ve uçak yaptı. Sahnede otomobillere özel olarak yapılan yolda ilerleyen otomobiller, gösteri anında yoldan çıktı. Araçların ışığa duyarlı olduğunu belirten eğitmenler, fotoğraf çeken basın mensuplarının flaşlarının araçları etkilediğini söyledi. Flaşsız yapılan çekimlerle birlikte otomobiller yollarında seyrettiği görüldü. Uçaklar için elverişli ortam olmadığının belirtildiği törende herhangi bir gösteri yapılmadı.

Uçak ve Otomobil yapan eğitmenlere GMKA ve Türk Hava Kurumu tarafından sertifika verildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika