THY’NİN URFAYA KIYAĞI BU MU?
İstanbul-Şanlıurfa seferini yapan TK 2248 Sefer sayılı uçakta dün akşam bir ilk yaşandı. 6 saat uçakta bekletilen yolcuların dışarı çıkmalarına izin verilmediği ileri sürüldü.
“UÇMADAN 1.5 TON YAKITI BİTTİ”
İstanbul Atatürk Havalimanı’na Şanlıurfa’ya gelebilmek için gelen yaklaşık 110 yolcu uçuş saati olan 16.30’u bekledi. Uçuş saati geldiğinde yolcular uçaktaki yerlerini aldı. Yolculara uçak personeli tarafından kalkış için sıraya girileceği bildirildi. İddiaya göre, saatlerce bekleyen ekip kalkış için geçilen “taksi modundan” sırada çok bekledik, yakıt kalmadığı söylenerek geri çekildi. Uçak park etmek için pist kenarına geri döndü. Yolcular durumu şaşkınlıkla karşılarken, diğer uçaklar tarafından sefer sırası ihlal edildiği ve yakıtları kalmadığı için kendilerinin de olumsuz etkilendiği bildirildi.
Bu sırada uçak personeli ile yolcular arasında sözlü tartışmalar başladı. Uçakta bulunan astım hastası ve yeni anjiyo ameliyatı geçirmiş bir kişi fenalaşırken oluşan basınç nedeniyle küçük bir çocuğun da burnunun kanadığı öğrenildi. Yolcular kendi aralarında durumu mahkemeye taşımak için üzerinde, “ THY’nin 15 Nisan 2012 tarihli TK 2248 sefer sayılı uçağı saat 16.30’da kalkması gerekirdi. Ancak bu süre ihlal edildi. Saatlerce bekletildik. Gereğini arzediyoruz” şeklindeki ibare bulunan kağıtla imza toplamaya başladı. 40-45 kişi kağıda imza attı. Ancak iddiaya göre hosteslerce bu girişimin daha fazla ilerlemesi engellendi.
UÇAĞIN PERSONELİ DEĞİŞTİ AMA UÇUŞ GERÇEKLEŞMEDİ
Saat 20.30’a geldiğinde ise mevcut personel görevi yeni bir ekibe devretti. Yeni ekibin daha ılımlı davrandığını aktaran yolcular uçağın saat 21.30’da yeniden taksi moduna geçtiğini söyledi. Saat 22.00’de yani bilette belirtilen süreden 6 saat sonra uçuş gerçekleştirilebildi.
UÇAKLA DEĞİL SANKİ OTOBÜSLE GELDİLER
Havaalanında 6 saat bekleyen yolcular 1 buçuk saatte gelmeleri gereken Şanlırufa’ya 7 buçuk saat sonra ulaşabildi. Neredeyse otobüs yolculuğu süresi kadar havaalanında zaman kaybeden yolcular bunun THY tarihinde bir ilk olduğunu ileri sürdü.
"YAPILANLARIN AMACI NEDİR?"
Aynı uçakta bulunup aynı sorunları yaşayan bir vatandaş ise, “Ben işim gereği haftada 3-5 kez uçağa binerim daha önce de bir kere seferim gecikmişti ama böyle bir felaket yaşamadım. Resmen kriz geçirdik. Uçaktan inmek yasak. İnenlerin bir daha uçağa geri binemeyeceği söylendi. Hostesler bir süre sonra bizi yalnız bıraktı. Yiyeceğimizi, içeceğimizi kalkıp kendimiz aldık. Tam anlamıyla bir keşmekeşlik yaşandı. Uçakta izdiham dolu görüntüler yaşandı.
Bunların amacı nedir anlamadık. Yoksa amaçları Şanlıurfa’ya giden yolcuları bıktırıp bir daha uçağa binmesini engellemek mi? Arap uçakları yanımızdan vızır vızır kalkıp gidiyordu ama bizim uçak yerinde sayıyordu. Bu yapılanların amacı ne?” diye sitem dolu sözler sarfetti.