spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ukrayna Krizinde Yeni Gelişme: Taurus ve Storm Shadow Devreye Alındı

Seçtiklerimiz

Ukrayna’ya Destek: İngiltere, Almanya ile Füze Takası Önerisinde Bulundu

İngiltere, Almanya’ya, Ukrayna’nın daha derinlere ulaşabilen daha fazla ileri teknolojiye sahip silah sağlamak amacıyla uzun menzilli füze teslimatına ilişkin endişelerini ele almak için bir silah takası önerisinde bulundu.

Kaynaklara göre Londra, Berlin’den Taurus seyir füzelerini talep ediyor ve karşılığında Ukrayna’ya ek SCALP-EG/Storm Shadow seyir füzeleri tedarik edecek. Almanya, Kiev’in Taurus füzelerini sağlama baskısı altında bulunuyordu. “İngiliz teklifi birkaç haftadır masada,” diye belirtildi. “Bu, Scholz’a koalisyon içindeki tartışmayı hafifletme olanağı sunabilir.” 17 Ocak 2024 tarihinde Taurus seyir füzelerinin Ukrayna’ya teslimatını öneren bir teklif, Alman parlamentosu Bundestag tarafından çoğunluk oyuyla reddedilmişti. Potansiyel anlaşma, Scholz’un ofisi tarafından hâlâ değerlendirilmekte olup, Almanya içinde karışık tepkilere neden olmuştur.

Bazıları, Alman Hava Kuvvetleri’nin, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne sağlanan herhangi bir füzeyi değiştirmek için önce finansman sağlaması gerekeceğini savunmuştur. Taurus füzelerinin, SCALP-EG/Storm Shadow ile karşılaştırıldığında üstün bir teknolojiye sahip olduğu belirtiliyor.

Bu öneri, İngiltere ve Fransa’nın Ukrayna’ya SCALP-EG/Storm Shadow seyir füzeleri transferi taahhüdünün ardından gelmektedir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika