spot_img
spot_imgspot_img
13.3 C
İstanbul
Cumartesi, 11 Mayıs 2024

UIA Aşı yaptıranlar için hükümete teklifte bulundu

Seçtiklerimiz

Ukrayna Uluslararası Havayolları, hükümete aşı yaptıranları Ukrayna’da karantina kapsamından çıkarmak için teklif sundu.

Ukrayna Uluslararası Havayolları, koronavirüse karşı aşılanmış yabancılar için ülkeye giriş koşullarının basitleştirilmesi için Ukrayna Sağlık Bakanlığı’na teklifte bulundu.

Mevcut kurallara göre, kırmızı bölge ülkelerinden Ukrayna’ya seyahat eden herkesin PCR Testi’nden geçmesi veya 14 gün boyunca kendilerini izole etmesi, karantinaya girmeleri gerekiyor.

UIA, COVID-19’a karşı aktif aşılamanın gerçekleştiği bazı ülkelerin de kırmızı listede olduğuna dikkat çekerek; bir yabancı, aşının her iki dozunu da almış olsa bile, kırmızı bölgeden geldiğinde test sunmak veya karantinaya girmekten muaf olmadığını ve bunun değişmesi gerektiğini belirtti.

UIA, aşılanmış yolcular için girişin basitleştirilmesinin Ukrayna’daki yolcu trafiğini kademeli olarak artıracağına ve Ukrayna’da aşılama üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacağına inanıyor.

Bu, aşılanan Ukraynalıların da eve döndüklerinde karantinadan kurtarılmaları veya diğer ülkelerin sınırlarını onlar için açması ile gerçekleşecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika