spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 17 Nisan 2024

Uçmak İsteyenlere Fırsat

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kurumu (THK) Şanlıurfa Şube Başkanı Murat Akaltun Şubat ayında başlayacak ve 3 hafta sürecek havacılık ve pilotluk kursu ile ilgili açıklamada bulundu. Akaltun, açıklamasında özellikle kendi uçağının pilotu olmak isteyen gençlere seslenerek bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.
 
KURS 21 GÜN SÜRECEK
 
Akaltun şunları söyledi, “Türk Hava Kurumu Şanlıurfa Şubesi olarak Şanlıurfa’da havacılık bilinci oluşturmak için yoğun çaba içerisindeyiz. Biz bu güzel faaliyete vesile oluyoruz. 1-21 Şubat arasında GAP Havaalanı’nda ücretsiz bir kurs açıyoruz. Öğrencileri oraya ücretsiz taşıyoruz”dedi.
 
SON BAŞVURU TARİHİ: 28 OCAK
 
“Şanlıurfalı pilot olmak isteyen gençlerimiz en geç 28 Ocak tarihine kadar THK Şube başkanlığına başvurmaları gerekiyor” diyen Başkan Akaltun, “Birinci aşamayı geçen arkadaşlarımız ikinci, üçüncü ve dördüncü aşamalara alınacak ve pilot olma hayallerini gerçekleştirebilecek” dedi. 
 
ALT YAŞ SINIRI:16
 
Yaş sınırının 16 olacağı kursta üst yaş sınırı bulunmuyor. Kurs iki aşamalı olacak. 20 gün sürecek. Sabah ve öğle gurubu diye ikiye ayrılacak. Kim ne zaman uygunsa o saatte gelebilecek. 
 
“25 SAAT SONRA KENDİ UÇAKLARINI UÇURACAKLAR”
 
Akaltun açıklamasında, “Bu faaliyet Urfa’da örnek olur inşallah. En iyi hizmeti vermeye çalıştık. Umuyoruz pilot olma düşüncesi içerisinde olan vatandaşlarımızın hayallerini gerçekleştiririz. İlk aşamada psikolojik destek veriyoruz. Korkularını yenmelerine yardımcı oluyoruz. Önce hocalarla birlikte uçuyorlar. 20-25 saatlik deneyimden sonra yavaş yavaş kendi uçaklarını uçurmaya başlıyorlar” dedi.
 
Kursa katılmak isteyen pilot adayları Şanlıurfa Belediyesi karşısında bulunan THK Şubesine başvuruda bulunabilir.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika