spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçakta kabin görevlisini zorla öpen yolcu tutuklandı

Seçtiklerimiz

Delta Air Lines ile birinci sınıfta uçan bir yolcu, sarhoş olmak, erkek bir uçuş görevlisini zorla öpmek ve kaptan pilotun uçak içi yemeğinin bulunduğu tepsi ve tabakları kırmakla suçlanarak tutuklandı.

Mahkeme belgelerine göre, 61 yaşındaki Teksaslı David Alan Burk adlı yolcu, 10 Nisan 2023 tarihinde Minneapolis-St Paul Uluslararası Havalimanı’ndan Ted Stevens Anchorage Uluslararası Havalimanı’na giden DL 517 sefer sayılı uçakta yolculuk ediyordu.

Burk, kırmızı şarap talebinde bulunduğunda uçağın henüz kalkmamış olduğu belirtiliyor. Delta Air Lines’ın birinci sınıf yolcuları, kalkış öncesi içecek alma hakkına sahip, ancak ifadede adı “T.C.” olarak belirtilen birinci sınıf uçuş görevlisi, Burk’a “zaman kalmadığını” ve Burk’a içkisini servis edemeyeceğini söyledi.

Burk’un bu aşamada “huysuzlaştığı” gözlenirken, T.C.’nin kalkıştan sonra servisin devam etmesine izin verilir verilmez Burk’a hemen kırmızı şarap ikram etti.

T.C., daha sonra yolcuların yemek tepsilerini toplamak için geri döndüğünde, Burk elini sıkmak için uzandı. Mahkeme tutanaklarında, 10 dakika sonra Burk’un tuvaleti kullanmak üzere ayağa kalktığı, ancak önce T.C.’nin bulunduğu mutfağa uğradığı belirtildi.

Burk daha sonra, T.C.’nin yanında durarak, iddiaya göre, ona “Oh, çok güzelsin” diyor.
T.C., yolcuya kibarca teşekkür ediyor, ancak Burk, “Bir öpücük alabilir miyim?” diye soruyor. T.C., reddetmesi üzerine Burk, “Tamam, o zaman boynundan!” diyor.

Mahkeme belgelerinde, Burk’un daha sonra T.C.’yi tuttuğu ve yanına çekerek kasıtlı olarak boynundan öptüğü ifade ediliyor.

T.C., olayın ardından diğer uçuş görevlilerine olan biteni anlatıyor. T.C., Burk’un koltuğuna oturduğunu görünce uçağın ön tarafına geri dönüyor ve diğer uçuş görevlileri kendisine Burk’un “henüz servis edilmemiş olan uçağın kaptan pilotunun yemeğinin bulunduğu tepsi ve tabağı kırdığını” söylüyor.

Uçağın kaptan pilotu, bunun üzerine, havalimanı Polis Merkezine haber veriyor ve Burk güvenlik tehdidi olarak görülerek, güvenlik protokolleri devreye sokuluyor.
Burk, uçak Anchorage’a indiğinde polis tarafından sorgulanıyor, ancak olanları inkâr ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika