spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçak bakımlarında  akreditasyon

Seçtiklerimiz

Türkiye, uçak bakımları konusunda Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’nın(EASA) yaptığı denetimlerden başarıyla çıkarak uçak bakımındaki akreditasyonunu yeniledi.

       

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden(SHGM) yapılan açıklamaya göre, EASA’nın 2008 yılında yaptığı denetimler sonucunda Uçak Bakım Akreditasyonu almaya hak kazanan Türkiye’nin 2009 yılındaki denetimlerden başarıyla çıkması sonucunda bakım akreditasyonu EASA tarafından yeniden onaylandı. Henüz tüm AB ülkelerinin dahi sahip olmadığı bakım kuruluşlarını yetkilendirme akreditasyonu onaylanan SHGM, 2008 yılından bu yana EASA adına IR Part-145 konusunda yetkilendirilmek isteyen bakım kuruluşlarının denetlemelerini gerçekleştiriyor.

       

Türk havayolu işletmelerinin daha önce yurt dışında yaptırdıkları uçak bakımlarını bu akreditasyon ile yurt içinde yaptırmaya başlaması ve yabancı havayolu işletmelerinin de Bölgesel İşbirliği Anlaşmaları çerçevesinde bakımlarını Türkiye’de yaptırması sonucunda son iki yılda ülke ekonomisine sağlanan katkı 1 milyar dolara ulaştı.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika