spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçağı manyetik alan mı düşürdü?

Seçtiklerimiz

Depremleri, bulutları inceleyerek tahminlerde bulunan “Uluslararası Deprem Tahmin Kurumu”nun kurucusu Ronald Karel, yine ‘manyetik alan’ iddialarını gündeme getirdi. Karel’in iddiasına göre, Pakistan uçağını deprem sonrası elektro manyetik alanda meydana gelen iyonize bulutlar düşürdü.

       

Ronald Karel, Atlantik Okyanusu’na düşen Fransız uçağının kazadan bir gün önce de aynı bölgede 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirterek benzer bir iddiada bulunmuştu.

       

Depremleri bulutları inceleyerek tahminlerde bulunan bilim adamı, Pakistan’da düşen Airblue şirketine ait yolcu uçağının düşmesiyle birlikte iddialarını yineledi.

       

Karel, 28 Temmuz 2010 tarihinde lokal saatle 00.38’de meydana gelen depreme dikkat çekiyor.

       

Karel’e göre; İslamabad’ın 50-60 kilometre batısında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, Karaçi-İslamabad seferini yaparken ve 152 kişiyi taşıyan uçağın düşmesine sebep oldu.

       

Bilimadamı ayrıca, Le Monde gazetesi’nde yer alan habere de dikkat çekerek, uçağın çakıldığı Margalla üzerinde çok kalın bir bulut tabakasının olduğunu belirterek, bu bulut tabakasının manyetik bir alanda olabileceğini ifade etti.

       

Depremleri, bulutları inceleyerek tahmin eden “UluslararasıDepremTahmin Kurumu”nun kurucusu Ronald Karel, yine ‘manyetik alan’ iddialarını gündeme getirdi. Karel’in iddiasına göre, Pakistan uçağını deprem sonrası elektro manyetik alanda meydana gelen iyonize bulutlar düşürdü.

       

"EMSC e göre depremin olduğu yer, kuvveti ve zamanı yukarıdaki tabloda gösteriliştir. Yani deprem 28 Temmuz 2010 tarihinde yerel saatle 00;38 de meydana gelmiştir.

       

Uçağın düştüğü saat ise gene 28 Temmuz 2010 tarihinde saat 06;43 olarak kayda geçmiştir. Uçakta 152 kişi bulunuyordu.

       

        Le Monde gazetesinin haberine göre Margalla üzerinde çok kalın bir bulut tabakası bulunuyordu. Benim düşüncelerime göre bu bulut tabakası manyetik bir alanda olabileceği için ve bulutların da iyonize olduğunu düşündüğümden AF 447 no.lu Rio-Paris seferini yapan uçak gibi Pakistan hava yollarına ait uçağın gene aynen depremden sonra düştüğünü ileri sürüyorum.

       

Uçak düştüğü zaman gene çok kalın bir bulut tabakası AF uçağı düştüğü an mevcuttu. Bu haberi Le Monde gazetesiinternetsayfası yayınladı. Artık NASA da geçen sene onaylanan ”deprem öncesi atmosferde meydana gelen yoğun iyonizasyonun ” bilim adamları tarafından ciddi bir şekilde araştırılmasını öneriyorum. Bu konu üzerinde dünyada çalışan araştırmacıların sayısı çok azdır."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika