spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türkiye’ye uçuş süresinin kısalması bilet fiyatlarını düşürecek mi?

Seçtiklerimiz

Rus havayolu şirketleri 30 Ağustos’tan itibaren Soçi ve Türkiye’deki destinasyonlar arasındaki uçuşları yeni, kısaltılmış bir rotada sunmaya başladı. Uçuş süresinin kısalmasının Rus havayolu şirketlerine getireceği tasarruf masaya yatırıldı.

30 Ağustos 2022’den itibaren Rus havayolları daha direkt bir rota ile Soçi ve Türkiye’ye uçmaya başladı. Rus Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) hesaplamalarına göre kısaltılmış rota havayolu şirketlerine 100 milyon rubleye kadar yakıt tasarrufu sağlayacak.

30 Ağustos’tan itibaren Moskova, Soçi ve Türkiye’deki destinasyonlar arasındaki uçuşlar yeni, kısaltılmış bir rotada sunulmaya başladı.

Yeni koridor boyunca uçuşlara yalnızca 10.000 metrenin üzerindeki irtifalarda izin veriliyor.

Deneme uçuşları Moskova’dan başladı

Yeni rotayla ilgili ilk deneme uçuşları Moskova’dan başladı. Eğer her şey yolunda giderse havayolu şirketleri St. Petersburg ve diğer bölgelerden Soçi, Türkiye ve Rusya’nın güney şehirlerine uçuş rotalarına yönlendirebilecek.

RBC’ye göre yeni hava koridoru saatte en fazla 15 uçuş için (günde 360 uçuş) kullanabilecek.

Moskova’dan Soçi’ye günde yaklaşık 70 uçuş ve güne bağlı olarak Türkiye’ye 60 ila 90 uçuş düzenleniyor.

Ülkenin orta ve güney bölgelerinin hava sahasının kapatılması nedeniyle uçakların 24 Şubat 2022’den itibaren Kazakistan üzerinden Soçi’ye uçmaya başlamıştı. Seyahat süresi normale göre 1,5 – 2 kat artmıştı.

Uçuş süresinin kısalması jet yakıtı ve personel maliyetini azaltacak

AviaPort analitik ajansına göre, Soçi ve Türkiye yönüne 30 dakikalık tek yönlü uçuş süresi kısalması, dönüş uçuşu başına yaklaşık 2 ton jet yakıtı tasarrufu sağlayacak.

ATOR Vestnik’in görüştüğü uzmanların ortalama tahminlerine göre uçuş süresinin kısalmasıyla Rus havayolları haftada 100 milyon rubleye varan toplam tasarruf edecek.

AviaPort ajansının yönetici direktörü Oleg Panteleev , “Doğrudan jet yakıtından tasarruf etmenin yanı sıra, taşıyıcılar mürettebatın çalışma süresi için ödeme maliyetini orantılı olarak azaltabilecekler” dedi.

Kısaltılmış uçuşların biletleri henüz ucuzlamadı, uçak biletlerinde mevsimsel düşüş bekleniyor

Rus havayolu şirketleri yeni rotaya uçuşların ardından henüz uçak biletlerinin maliyetini yeniden hesaplamadı. Yeni rota uçuşları bir süre gözlendikten sonra bunun bilet fiyatlarına yansıtılabileceği belirtiliyor. Uzmanlar Rusya’nın güneyindeki uçak biletlerinin maliyetinin uçuş süresinden ziyade sonbaharda mevsimsel olarak düşeceğini belirtiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika