spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türk Yıldızları Konya’da gösteri yapacak

Seçtiklerimiz

Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde bulunan Türk Yıldızları Hava Akrobasi Timi, Selçuk Üniversitesi’nin düzenlediği Bahar Şenlikleri etkinlikleri kapsamında Konya’da gösteri yapacak. 22 Mayıs Cumartesi günü 17.00’de gerçekleştirilecek gösterileri, çok sayıda kişinin izlemesi bekleniyor.
       
        Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde 17-22 Mayıs 2010 tarihleri arasında bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilecek Bahar Şenlikleri kapsamında Türk Yıldızları da bir gösteri yapacak.

       

Dünyanın sayılı süpersonik akrotimlerinden biri olan Türk Yıldızları’nın, tüm akrotimler arasında bir defada bir milyon kişi üzerinde bir topluluğa gösteri yapmış tek akrotim grubu olduğu belirtildi. 1993’te Konya 3’üncü Ana Jet Üs komutanlığı bünyesinde kurulan grup, 18 Haziran 1993’te Ankara Akıncılar 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda dörtlü olarak ilk resmi gösterisini yaptı.

       

Türk Yıldızları, bu gösterinin ardından filo statüsünü kazanarak dünyanın en genç süpersonik akrobasi takımı olarak kendinden söz ettirmeyi başardı. Türk Yıldızları, gösterilerinde "Sekiz" süpersonik (ses üstü) uçak kullanan dünyanın ilk ve tek akrotimi olma özelliğine

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika