spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

NATS’ın Volkanik Kül Bulutu değerlendirmesi

Seçtiklerimiz

Bugün 19:00’dan (yerel saat) 01:00’a kadar (yarın) olan zaman arasında Londra’nın temel havaalanları yüksek yoğunluktaki volkanik kül bulutları yüzünden CAA tarafından belirlenen uçuşa yasak bölgelerde uçuş yapamayacaklar.

       

Kül bulutları şekil değiştirmeye ve bu sürede Oxford’un kuzeyine yani daha da güneye hareket etmeye devam ediyor. Bu durum, zaten etkilenen havaalanlarına ek olarak, Birmingham ve Norwich’i de uçuşa yasak bölgeler içine alıyor. İngiltere’deki kuzey uzantılı uçuşa yasak bölge, şu anda Newcastle’ın dışında kalarak ve uçuşa yasak bölgede olan Carlisle’ın kuzeyinde kalan kuzeydoğuya doğru bir çizgiyi takip ederek, Teesside eyaletini de kapsıyor.

       

İngiltere ve Wales’deki uçuşa yasak bölgede olan havaalanları şu anda Carlisle, Teesside, Humberside, Leeds Bradford, Blackpool, Ronaldsway, Caernarfon, Liverpool, Manchester, Sheffield, Doncaster, Norwich, Birmingham ve ülkenin doğu iç kısımlarını kapsıyor.

       

İskoçya’daki uçuşa yasak bölge Western Isles, Campbeltown, Prestwick ve Oban’ı içeriyor. Bu sürede Kuzey İrlanda içinde bulunan tüm havayolları uçuşa yasak bölgede bulunuyor.

       

Şimdilik İngiltere hava sahası içinde başka bi kısıtlama mevcut değil. Güney İrlanda’daki havaalanları hakkındaki bilgi İrlanda Havacılık Bilgi sitesi (www.iaa.ie)’den öğrenilebilir. Met Office ve Met Office veri tabanına dayanan uçuşa yasak bölgeleri onaylayan ve gerekli olduğunda bu sitede bildiri yayınlayacak olan CAA ile yakın çalışmaktayız.

       

Haber Merkezi @ Air News Times

       


       

Yasal Uyarı : Sitemizde yayınlanan özel haberler için, izin alınmadan  alıntı habere/yazıya aktif link verilerek veya kaynak gösterilerek kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika