spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türk Hava Yolları’nda Üst Düzey Atamalar: Kargo ve Operasyonlarda Değişim

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nda Üst Düzey Atamalar: Kargo ve Operasyonlarda Değişim

Türk Hava Yolları, 7 Ekim 2016 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile CCO görevine atanan Turhan Özen’in, başarılı hizmetin ardından şirket dışında kariyerine devam etme kararı aldığını duyurdu. 1 Ocak 2024 itibariyle görevlerini Ali Türk’e devredecek.

Turhan Özen, Türk Hava Yolları’na 25 yılı aşkın tedarik zinciri yönetimi ve lojistik sektöründe deneyimi ile katılmış ve şirketin kargo markası Turkish Kargo’nun gelirlerini ve küresel pazar payını önemli ölçüde artırmıştı. 2022’nin başında Turkish Kargo, Avrupa’nın en büyük hava kargo tesislerinden biri olan SmartIst’a taşındı ve bu süre zarfında müşteri odaklılık, hizmet kalitesi ve ürün yelpazesinde önemli gelişmeler kaydetti.

1 Ocak 2024 itibariyle CCO görevini devralacak olan Ali Türk, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve aynı üniversitede İşletme Yüksek Lisansı programını tamamladı. Türk, 1999 yılında kariyerine başladı ve Türk Hava Yolları’na katılmadan önce Başak Hayat Sigorta, Ülker Grubu ve Ceva Lojistik’te çeşitli görevlerde bulundu. 2011 yılında Türk Hava Yolları’na katılan Türk, 2012 yılında Kargo Başkanı olarak göreve başladı. Mayıs 2016’da Turkcell’de çalışmaya başlayan Türk, Mart 2017’den Aralık 2023’e kadar Turkcell ve grup şirketlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Ayrıca, şirketin organizasyon yapısı değiştirilerek Chief Commercial Officer pozisyonu Chief Operational Officer olarak değiştirildi. Bu kararın ardından Chief Commercial Officer olarak görev yapan Kerem Sarp, Ajet Air Transport A.Ş. Genel Müdürü olarak devam edecek, ve Mehmet Akif Konar Chief Operational Officer olarak atandı.

M. Akif Konar, İstanbul Teknik Üniversitesi İş Mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisans derecelerini tamamladı. 1995 yılında profesyonel kariyerine başlayan Konar, Belbim A.Ş., Vestel Grubu ve Opet Petrolcülük A.Ş.’de çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra 2004-2021 yılları arasında Türk Hava Yolları’nda görev aldı. Türk Hava Yolları’ndaki sürecinde Yatırım Planlama ve Projeler Direktörü, Amerika ve Uzak Doğu Bölgesi Bölge Direktörü, Üretim Planlama Başkanı, Pazarlama ve Satış Başkanı, en son olarak Chief Commercial Officer olarak görevlerde bulundu. Konar, Eylül 2021’den Kasım 2023’e kadar Turkcell’de Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Türk Hava Yolları, Turhan Özen ve Kerem Sarp’a katkıları için teşekkür ederken, Ali Türk, M. Akif Konar ve Kerem Sarp’a yeni görevlerinde başarılar diler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika