spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türk Hava Kuvvetleri 100. yılını kutluyor

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin havacılık tarihi,  ilk motorlu uçağın havalanmasından 8 yıl sonra 1911 yılında başladı. İlk Türk pilotu Yüzbaşı Feza Bey ise 26 Nisan 1912’de havalandırdı ilk Türk uçağını.

       

Geldiğimiz noktada ise, Türk Hava Kuvvetleri dünyanın her yerine 24 saat içinde erişebiliyor, üstün teknoloji ürünü silah sistemlerine sahip durumda.

       

Türk Hava Kuvvetleri, Konya’daki Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi’yle, çok uçaklı gerçek savaş ortamını canlandırabilen, çok sayıda uçakla eğitim yapabilen dünyanın sayılı hava kuvvetleri arasında yer alıyor.

       

Türk Hava Kuvvetleri, kuruluşunun 100’üncü yılını görkemli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, 2011 yılı boyunca eğitim, tatbikat, hava gösterisi, akademik faaliyetler, kültür-sanat ve sosyal sorumluluk projelerine kadar uzanan çeşitli etkinlikler planlanıyor.

       

Etkinler içinde 4-5 Haziran 2011’de İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde düzenlenecek uluslararası katılımlı "Türkiye hava gösterisi 2011" özel bir yere sahip. Çünkü gösterinin, Türkiye’de şu ana kadar gerçekleştirilmemiş bir boyutta, aynı zamanda Avrupa’da son zamanlarda yapılan en büyük ölçekteki hava gösterilerinden biri olması hedefleniyor.
         

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika