spot_img
spot_imgspot_img
27.7 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Turizmciler uçak seferlerinin azlığından şikayetçi

Seçtiklerimiz

İçmeler Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen 2010 Yaz sezonu değerlendirme toplantısına Belediye başkanı Zeki Eren, Kent Konseyi Başkanı Ali Özenoğlu ve İçmeler’deki turizm operatörleri temsilcileri katıldı.

       

        Başkan Eren, turizm operatörlerinin yurt dışından gelen müşterilere karı Türkiye’yi temsil ettiklerini belirtti. Eren, turistlerin en iyi şekilde ağırlanması için tur operatörlerine büyük görev düştüğüne değinerek; "En büyük sıkıntı iş yerlerinin erken kapanması. Kasım Ayının 20’sine kadar iş yerleri açık kalmalıdır. Ayrıca her belediye en az birkaç saha yapmalıdır ve bölgedeki turizmciler de buna destek olmalıdır. Spor ve sağlık turizmi geliştirilmelidir" dedi.

       

        Turizm operatörleri temsilcileri de sezon dışında uçak seferlerinin yetersiz kaldığına değinerek; "Marmaris ve bölgesine gelen uçaklar yetersiz kalıyor. Uçak seferlerinin yetersizliği alternatif turizmin gelişmesine olumsuz etkiliyor ve turizm üç beş aya sıkışıp kalıyor. Turistler gelmek istiyor ama uçak bulamıyor" diye konuştular.

       

        Toplantıda konuşulan diğer gündem maddeleri ise şöyle sıralandı; Müşteri Memnuniyeti, şikayetleri, talepleri, genel beklentileri, Turizm Acenteleri ve Tur Operatörlerinin önerileri ve istekleri, Turizm Acenteleri ve Tur Operatörlerinin Belde ve Ülke Ekonomisine katkıları, Belde ve Ülke Turizminin en iyi, yüksek kalite ve standartlarda pazarlanması ve tanıtılması hususunda öneri ve talepleri, Asayiş ve Güvenlik konuları, Marka yaratma çalışmaları, Çevre sağlığı ve yönetimi.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika