spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Turizmciden Uçak Uyarısı

Seçtiklerimiz

Dünyanın en önemli turizm fuarı olan ITB Berlin’de ikinci gün heyecanı dün geride kaldı. Fuara ilişkin son gelişmeleri Yeni Alanya ile paylaşan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu "Hem Almanya’daki yerel, hem de Almanya’ya gelen diğer dünya ülkelerinin acentalarıyla bir araya geldik, görüşmeler yaptık. Polonya ve Hollanda’dan bu yıl Alanya’ya ciddi talep olacağını gördük" dedi.

‘EN AZ YÜZDE 60 ARTIŞ’

Görüştükleri acenta temsilcilerinin Türkiye satışları konusunda ifadelerinin yüzde 60 artış rakamlarıyla başladığını ifade eden Dahaoğlu "Tüm dünya ülkeleri burada. Yoğunluk had safhadaydı. Her konuştuğumuz acenta temsilcisi yüzde 60-70’den başlayan artış rakamlarıyla ağzını açıyor. Daha düşük söyleyeni şu iki günde hiç duymadım" dedi.

‘SON DAKİKA UYARISI YAPIYORUZ’

"Acentalara, müşterilerine son dakika beklentisi içerisinde olmamaları gerektiğini anlatmalarını söyleyip, son dakika satışlarının erken rezervasyon fiyatlarının da üstünde olacağını ifade ediyoruz" diyen Dahaoğlu "Herkes son dakika satışlarında rakamların düşeceği beklentisinde. Son dakika fiyatlarının geçen sene gibi olacağını sanmıyoruz. ‘Onu beklerseniz, şu anki rezervasyon indirimlerini de kaçırırsınız’ uyarısında bulunuyoruz" diye konuştu.

‘THOMAS COOK YÜZDE 120 ARTIDA’

Dahaoğlu, "Dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook yetkilileri ile de bugün bir araya geldik, Türkiye’de Akdeniz çanağında yüzde 120 artış yaşadıklarını söylediler. Alanya’nın da bundan yüzde 30’luk pay alacağını ifade ettiler. Ancak bir uçak problemi ile yüz yüzeyiz. Almanya’da, Çekya’da, Arnavutluk’ta ve Romanya’da müşteri buluyoruz ama uçak bulamıyoruz. Talebi karşılayacak uçağımız ne yazık ki yok.

Bunun da nedeni Türkiye’nin son 2 yılda yaşadığı sorunlar. Tüm firmalar uçaklarını başka destinasyonlara kaydırdı ve işleri iyi gittiği için Türkiye’ye dönmüyor. Devletin bize bu konuda destek vermesi gerekiyor" dedi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika