spot_imgspot_img
13.4 C
İstanbul
Pazar, 25 Ocak 2026

TSK helikopteri düştü iddiası yalanlandı

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Sputnik’e telefonla bilgi veren DSG sözcüsü, Afrin’de Türkiye’ye ait bir helikopterin düştüğünü iddia etti.
 
Kaynak "Kyare kyar ve Batmane köyleri civarlarındaki Türk helikopteri vuruldu" ifadelerini kullandı.
 
Sputnik’in iddiasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.
 
AA’DAN YALANLAMA

Anadolu Ajansı (AA) da Sputnik’in haberinden sonra bir haber yayınlayarak bu iddianın yalan olduğunu öne sürdü. ‘Güvenilir bir kaynaktan doğrulandığı’ ifade edilen AA haberinde şu ifadeler yer aldı:
 
"AA muhabirinin ulaştığı güvenilir kaynaklar, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir helikopterin düşürülmesinin söz konusu olmadığını belirtti."
 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 20 Ocak’tan beri Afrin’de PYD ve YPG’ye karşı Zeytin Dalı Harekâtı’nı sürdürüyor. Operasyonla ilgili en son bilgiyi veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bu sabah itibarıyla 394 terörist etkisiz hale geldi. 20 şehidimiz var, ÖSO ve Mehmetçik olmak üzere" demişti.

İlgili Makaleler

- PGS -spot_imgspot_img

Son Dakika