spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THY’nin İstanbul-Varna uçuşları başlıyor

Seçtiklerimiz

Türk Havayolları’nın (THY) Sofya Müdürü Mehmet Gürkaynak, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariana Nikolova ile gerçekleştirdiği görüşmede, Şubat ayından itibaren haftada iki defa olmak üzere İstanbul-Varna seferlerinin başlayacağını ifade etti..

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariana Nikolova, Türk Havayolları’nın (THY) Sofya Müdürü Mehmet Gürkaynak ile görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki turizm sektörünün geliştirilmesi konusu ele alındı.

Türkiye’nin Bulgaristan için turizm alanında en önemli pazarlardan olduğunu ifade eden Turizm Bakanı Mariana Nikolova, Türkiye’den gelen turistlerin özellikle kış tatil merkezlerini ve SPA tesislerini beğendiklerin belirtti.

Korona virüs salgını nedeniyle sektörün çok büyük zarar gördüğünü hatırlatan Mariana Nikolova, bu nedenle gelen her turistin önemli olduğunu vurguladı.

İSTANBUL-VARNA UÇUŞLARI BAŞLIYOR

THY Sofya Müdürü Gürkaynak, halihazırda İstanbul-Sofya hattında haftalık 8 sefer düzenlediklerini hatırlatarak Şubat ayından itibaren haftada iki defa olmak üzere İstanbul-Varna seferlerine de başlayacaklarını duyurdu.

Bulgaristan’da hem kış hem de yaz aylarında turistlerin ilgisini çeken birçok harika yer olduğunu söyleyen Gürkaynak, aşı kampanyalarının ardından sektördeki durumun düzelmesini umduğunu ifade etti.

Gürkaynak, Bakan Nikolova’ya salgın sırasındaki aktif çalışmaları ve PCR testleri konusundaki tutumu nedeniyle teşekkür etti.Görüşmede ayrıca iki ülkeden gazeteciler için tanıtım turları düzenlenmesi de ele alındı..

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika